BOT: Ronaldinho strålte på fotballbanen. Nå er brasilianeren i økonomisk trøbbel. Foto: AFP / Lluis Gene
BOT: Ronaldinho strålte på fotballbanen. Nå er brasilianeren i økonomisk trøbbel. Foto: AFP / Lluis GeneVis mer

Ronaldinho i trøbbel

Har bare 50 kroner på kontoen

Skylder to millioner kroner.

Før det var Lionel Messi, var det Ronaldinho som satte Barcelonas hjemmebane Camp Nou i fyr og flammer annenhver helg.

De fleste forbinder brasilianeren med spilleglede, ekstraordinære ferdigheter og flotte mål. Få kunne få fotball til å se ut som en lek på samme måte som mannen med de lange krøllene, og han vil for alltid være ikon.

Ronaldinho sa et endelig farvel til fotballen etter en kort sesong i Fluminense i 2015, men brassen har med jevne mellomrom trådt inn i rampelyset siden. Men alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen for den tidligere storspilleren, og nå kan det se ut som han er i alvorlig trøbbel.

Ulovlig byggeprosjekt

Ronaldinho var blant verdens best betalte fotballspillere i åra han var på toppen av karrieren, men nøyaktig hvor de pengene har blitt av er blant spørsmålene er brasiliansk dommer stiller seg.

Dommeren beordret nylig at passet til Ronaldinho skulle bli inndratt på grunn av en utestående gjeld på nesten 20 millioner kroner, skriver den spanske storavisa, Marca. Myndighetene tok også kontroll over bankkontoene hans, men ble sjokkerte da de så innholdet.

Kun 50 kroner sto i Ronaldinhos navn.

Han og broren mottok nylig en bot i forbindelse med et ulovlig byggeprosjekt i et beskyttet område. Og det er denne som nå henger over superstjernas hode.

Reiser verden rundt

Den utestående gigantboten ser derimot ikke til å tynge Ronaldinho nevneverdig. Og livsstilen samsvarer ikke helt med den angivelig minimale formuen.

38-åringen har blitt fotografert i på reise i Kina og Japan de siste ukene, hvor han gjør reklameoppdrag for ulike sponsorer. Han har også blitt observert i Europa og Afrika, og samtidig som brasilianeren reiser verden rundt har Nike lansert en skoserie i hans navn. Det mener den brasilianske dommeren bør bringe inn betydelige summer for Ronaldinho.

For hans hyppige reising har blitt lagt merke til hos brasilianske myndigheter.

- Selv om han stadig vekk blir fotografert i ulike deler av verden, er det pussig nok ingen i hjemlandet som vet hvor han er, bemerker dommeren.