Har bare åtte friske spillere

Her ligger Frode Kippe som den fjerde LSK-spilleren sjanseløs på å rekke seriestart. Det beste trener Arne Erlandsen kan si om situasjonen, er at beinet ikke er brukket.

NADDERUD (Dagbladet): - Skader, sier du - det er noe dritt, sier LSK-treneren lettere oppgitt.

- Per dato har vi så mange at det er vanskelig å få gjort noe skikkelig på trening. For ikke å snakke om kamper - her og nå har jeg bare åtte mann helt friske. Resten er enten langtidsskadet eller ute på ubestemt tid.

Med et hyl

Frode Kippe gikk i kunstgresset med et hyl et kvarter før slutt mot Stabæk på Nadderud. Umiddelbart etter kampen - mens LSK-stopperen var på sykehuset for å få konstatert det Arne Erlandsen trodde var det verste - sa LSK-treneren følgende til Dagbladet:

- Han er sendt til røntgen, men Frode blir helt sikkert borte veldig lenge. Ankelen hans så jo ut som en potet.

I går kveld, med den «lykkelige» diagnosen meldt per telefon, var han litt mildere stemt.

- Fire uker minst, sier Erlandsen.

- Og det er ikke så ille som fryktet. Men likevel mister han de første seriekampene. Akkurat som vi ikke har nok problemer fra før.

Gunnar Halle, Kasey Wehrman og Frode Kippe ville helt sikkert spilt Lillestrøms serieåpning mot Bodø/Glimt på Åråsen 13. april. De er like sikkert borte. Og blant resten av de hanglete - Petter Werni, Pål Strand, Magnus Powell, Rikardur Dadason og Emille Baron - kan Erlandsen bare håpe på bedring.

Og at det som er småskader nå ikke utvikler seg til det verre.

- Skadene er vårt største minus, sier han.

- Og over tid så sier det seg sjøl at det ikke går. Og derfor er det akkurat nå grunn til bekymring. Situasjonen vår er jo ikke akkurat gunstig bare tre uker før seriestart.

Mandag tar LSKs støtteapparat avgjørelsen når det gjelder Frode Kippes deltakelse på treningsleiren i Spania. Gunnar Halle og Kasey Wehrman skal helt sikkert være med, men de skal ikke trene fotball. Og på bakgrunn av det er Arne Erlandsen allerede i ferd med å re-tenke den målsetting han hadde for sesongen.

Som handlet om at Lillestrøm skulle være like gode i år som mot slutten av Tippeligaen i fjor.

- Og da var vi bra, sier han.

- Men da var vi også friske. Men vi som de fleste andre lagene - minus Rosenborg og Molde - er ekstremt utsatt for skader. Derfor er det veldig vanskelig å sette seg en målsetting man kan tro på.

Rösler og dødballer

Mot Stabæk, på Nadderuds kunstgress som dagen i forveien hadde fått 10 tonn gummikuler spredd ut over underlaget, hadde LSK problemer i store deler av første omgang. Ikke like fintspillende som hjemmelaget, er det forståelig på det langsomme underlaget. Men etter hvilen ble det mer trøkk, mer vilje og antydninger til noe positivt. Uten at det ble farlig.

- Vi skapte vel ikke en eneste skikkelig sjanse, sier Arne Erlandsen.

- Men det var greit likevel - vi pleier jo å tape 4-0 når vi er her.

Trygvi Gudmundsson er Stabæks eneste skikkelige målscorer. I går så Uwe Rösler ut som den eneste som kan gi lykke på Åråsen. Men skinnet bedro - Lillestrøm har jo det iboende trøkket i dødballene i bakhand.

Sjøl om det ser ille ut nå, vil tida hjelpe Arne Erlandsen.

SKADEMARERITT: Lillestrøm-spiller Frode Kippe gikk i bakken med et hyl i treningskampen mot Stabæk i går. Trener Arne Erlandsen stormet til. - Ankelen hans så ut som en potet, sier han.Foto: IDA VON HANNO BAST