LENGE:  Oscar Pistorius må innfinne seg på tiltalebenken i retten i Pretoria helt fram til 16. mai. Foto: AFP PHOTO / DANIEL BORN / NTB Scanpix
LENGE: Oscar Pistorius må innfinne seg på tiltalebenken i retten i Pretoria helt fram til 16. mai. Foto: AFP PHOTO / DANIEL BORN / NTB ScanpixVis mer

Har bare avhørt 18 av 107 vitner i Pistorius-saken

Rettssaken vil holde på til midten av mai.

(Dagbladet): Rettssaken rundt Oscar Pistorius får stor oppmerksomhet verden rundt. Og nå viser det seg at verden må følge med i en ganske så lang stund framover, skriver CNN.

«Blade Runner» som den paralympiske utøveren kalles står tiltalt for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp på valentinsdagen i fjor.

Pistorius har innrømmet å ha skutt kjæresten gjennom toalettdøra, men hevder han trodde det var en innbruddstyv.

18 av 107 vitner Huset til Pistorius, hvor Steenkamp ble skutt, vil nå bli lagt ut for salg. Pistorius' advokat fortalte før helgen at idrettsstjernen ikke kan tenke seg å bo der lengre, i tillegg til at de trenger pengene til å dekke utgiftene i forbindelse med rettssaken.

Rettssaken startet opp 3. mars, og skulle etter planen bli avsluttet 20. mars.

Men med tanke på at bare 18 av de 107 som er listet så langt har vitnet er det ingen tvil om at rettssaken vil måtte holde på en stund til.

Aktoratet ga overraskende beskjed onsdag om at de begynte å føle seg klare til å avslutte saken, og at de så for seg å bli ferdig i starten av den kommende uken.

Til midten av mai Men i dag kom kontrabeskjeden fra Sør-Afrika om at rettssaken vil holde på fram til 16. mai.

Saken mot Oscar Pistorius vil fortsette i Pretoria i morgen, mandag, og fram til 4. april. Da vil det bli en pause fram til 14. april - og deretter vil saken holde på til midten av mai.

Det har vært pause i saken siden onsdag, da retten fikk høre hvordan Reeva Steenkamps siste sekunder var.

Flere saker fra rettssaken mot Oscar Pistorius kan du lese her.