- Har bare noe å bevise for folk som har tro på meg

Owen ignorerer kritikerne.

REVANSJESUGEN: Michael Owen er ivrig etter å betale tilbake tilliten sir Alex Ferguson har vist ham i form av mange scoringer for Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alexandra Beier
REVANSJESUGEN: Michael Owen er ivrig etter å betale tilbake tilliten sir Alex Ferguson har vist ham i form av mange scoringer for Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alexandra BeierVis mer

(Dagbladet.no): Fotball-England har for lengst kommet over overgangssjokket da Michael Owen skrev under for Manchester United i begynnelsen av juli.

Umiddelbart etter Newcastles nedrykk i mai virket det imidlertid ikke å være særlig mange klubber som var villige til å ta sjansen på den meritterte, men akk så skadeplagede spissen. Rapporter om en overgang til Hull eller Stoke, førte også med seg spekulasjoner om at Blackburn og Wigan kunne være interesserte.

Men både Rovers-manager Sam Allardyce og Latics-eier Dave Whelan gikk offentlig ut og hevdet at Owen ikke var sulten eller god nok lenger til å rettferdiggjøre en lønningspose på rundt 500 000 kroner i uka - noe de ikke var alene om.

Fotballopinionen snur imidlertid rask: Etter en forholdsvis oppløftende innledning på United-karrieren med fire scoringer under klubbens Asia-turné, omtales Owen i stedet som et av de mulige kuppene på overgangsmarkedet foran den kommende Premier League-sesongen.

Derfor føler heller ikke Owen noe behov for å ta til motmæle mot dem som hadde avskrevet ham, selv om han antyder at folk som Allardyce og Whelan bør være flaue over sine smått bombastiske uttalelser.

- Jeg trenger ikke å si noe som helst. Det er bare å se hvor jeg befinner meg nå. Men dersom andre ønsker å ta en titt på hva de har sagt, vil de kanskje føle seg pinlig berørt. Jeg har ikke noe behov for å imponere slike mennesker, sier Owen i et intervju med det månedlige fotballmagasinet FourFourTwo.

- Stort hull å fylle
En han ønsker å imponere er Manchester Uniteds mektige mann, sir Alex Ferguson, som nok en gang valgte å gå sine egne og dels uransakelige veier da Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez skulle erstattes.

- Jeg har bare noe å bevise overfor folk som har tro på meg. Derfor ønsker jeg å overbevise sir Alex om at han tok en riktig avgjørelse da han valgte å satse på meg, understreker Owen, som ser på det som en stor anerkjennelse at Ferguson ignorerte kritikerne hans.

Owen har allerede oppskriften klar på hvordan han skal overbevise den fyrrige skotten om at han er kapabel til å fylle tomrommet særlig Cristiano Ronaldo etterlater seg.

- Det er et stort hull å fylle, og jeg håper jeg kan bidra til å tette det i form av mål. Jeg kan ikke gjøre det på egenhånd, men jeg skal gjøre mitt. Når du skriver under for United er det flere årsaker til at du blir begeistret. En av dem er at jeg håper å score mange mål. Jeg kommer iallfall til å få mange flere muligheter her enn i andre klubber, poengterer 29-åringen.