Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har bare seg sjøl å frykte

PORTO (Dagbladet): Rosenborg blir Rosenborgs verste motstander mot Porto i kveld. Det skal mer til enn fotballspillets mange iboende tilfeldigheter for å utlikne det enorme styrkeovertaket Rosenborg hadde for bare to uker siden. Men det skal ikke så mange feige Rosenborg-spillere til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påstanden innledningsvis kan muligens virke i overkant breial foran en bortekamp i Mesterligaen mot Portugals beste klubblag.

For ganske nøyaktig ett år siden ble Rosenborg rundspilt på den samme banen. Og seinest i årets Mesterliga-åpning ble Rosenborg rundspilt av Real Madrid.

Går det som Dagbladet tror, så vil vi seint i kveld kunne bruke begge disse nederlagene som en del av forklaringen på hvorfor Rosenborgs tredje borteseier i Mesterligaen kom her i Porto.

Fordi begge nederlagene har en fellesnevner: feigheten. Og fordi Rosenborg er gjennomsyret av holdningen om at det ikke skal skje igjen.

  • Mot Porto forrige gang fikk Rosenborg en ørefik for feigheten - og nyttig kunnskap i en prosess preget av naturlig prøving og feiling på dette nivået.
  • Mot Real Madrid fikk de et spark i magan for den samme feigheten - og skamfullheten over å være europas kanskje mest samspilte mannskap, uten å være i nærheten av å vise det.

Oppgjør

Både Porto og Real Madrid la igjen gresskledde arealer til fri utfoldelse, men Rosenborg svarte med å legge ut en rekke av de reservasjonene som passer laget så dårlig - og som Nils Arne Eggen tok et slags oppgjør med etter at Rosenborg rundspilte Porto for to uker siden:

  • Rosenborg må spille slik Rosenborg kan - uansett arena.

Det betyr ikke nye halsbrekkende manøvre på bortebane slik vi husker fra Rosenborgs første utenlandsturer på 90-tallet. Den gang handlet baksmellene mer om naivitet enn om feighet.

Frekkheten

I jakta på en ny kvartfinale i Mesterligaen handler det utelukkende om å våge å bygge opp sitt eget lille Lerkendal her i Porto. Rosenborg har opparbeidet seg en defensiv trygghet som holder i massevis i det øyeblikket klubben dyrker sine offensive egenskaper fullt ut - slik de alltid gjør på Lerkendal. Rosenborg er et av europas beste hjemmelag for øyeblikket.

Det handler om å dyrke frekkheten, ikke feigheten. Om å se mulighetene, ikke begrensningene. Det er slik positiv tankevirksomhet Rosenborg kontinuerlig jobber med - og som vi nesten alltid ser materialisere seg i feiende, flotte oppvisninger på hjemmebane.

Nå er det på tide å trekke med seg mer av virksomheten utenlands. Det er ingen tvil om at Rosenborg for øyeblikket er et bedre fotballag enn Porto. Spørsmålet er om Rosenborg våger å vise det.

Hele Norges coronakart