Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har barnebarn - vil ha OL-gull

SYDNEY (Dagbladet): - Barnebarn har jeg foreløpig nok av. Nå vil jeg ha OL-gull, er mamma Elizabeths klare beskjed til datteren Kjersti Grini (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet var hvilket av de to ønskene hun aller mest ønsket at Kjersti skulle oppfylle. Og med foreløpig åtte barnebarn - og null OL-gull er mamma klar på hva som er viktigst akkurat nå.

Gullfavoritten Norge er på god vei til å oppfylle ønsket: I morgen spiller Kjersti & co. OL-kvartfinale mot Romania.

Omvisning

I går koblet Norges toppscorer ut med mamma på besøk i deltakerlandsbyen - hvor Kjersti ga mamma en omvisning i hverdagen til de norske OL-utøverne under lekene her i Sydney.

- Jeg har ikke ryddet rommet, men jeg regner med at mamma kan være med og ta i et tak, smiler Kjersti - som er den eneste i håndballtroppen som bor på enerom i OL.

Mamma Elizabeth har fulgt datteren fra tribunen i alle de fire innledende kampene, og har også billetter helt fram til en eventuell OL-finale søndag.

- Norge tar gull nå. Laget virker veldig sterkt, sier en skråsikker Elizabeth Grini.

- Det er nå det starter

Selv er Kjersti fornøyd med sin egen innsats så langt i OL.

- Jo da, det har gått bra, synes jeg. Men det er nå OL virkelig begynner. Det som har skjedd til nå, er det ingen som husker når mesterskapet er over.

Og det er først nå den virkelige OL-feberen griper fatt i de norske jentene.

- Når vi spiller viktige kamper, kan du allerede til frokost kjenne at det er noe viktig på gang. Den følelsen får vi helt sikkert på torsdag, sier Kjersti.

OL-gull størst

Grini har vært en ruvende skikkelse på det norske landslaget siden hun debuterte som 16-åring 11. november 1987. Og hun er mestscorende gjennom alle tider med 908 landslagsmål på 186 landskamper.

Mamma er ikke overrasket over at datteren har hatt en så fantastisk karriere.

- Kjersti har alltid vært interessert i sport, og hun var ikke gamle jenta da hun snakket om at hun skulle vinne VM og OL i håndball.

VM har hun allerede vunnet.

EM også.

I OL har hun 4. plass fra Atlanta i 1996.

Et OL-gull vil slå alt annet Kjersti har vært med på i løpet av sine 13 år på landslaget.

- Det er vanskeligere å vinne VM-gull - men likevel vil et OL-gull være større. Det er veldig spesielt å lykkes når det er fire år mellom hver gang.

Slutt etter EM?

I løpet av disse årene har Kjersti flere ganger vurdert å si nei til landslaget. Men stoltheten over å få representere Norge har alltid vunnet.

Men kanskje blir det landslagsstopp etter EM i Romania i desember.

Kjersti nærmer seg 30 med stormskritt - og den biologiske klokka tikker.

- Behovene forandrer seg etter hvert som man blir eldre, og man får lyst til å bruke tid på andre ting. Snart er det vel på tide å begynne å tenke på mann og hjem og barn. Og ikke minst jobb, sier Kjersti Grini.

Men først har hun en jobb å gjøre i Sydney.

<B>GO'JENTA:</B> Det ble et hjertelig gjensyn mellom Kjersti Grini og mamma Elizabeth i går.