Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har bedt Joshua King stikke fra United

- Valget hans er særdeles viktig, sier Norges U21-trener.

- MÅ TA DET NESTE STEGET: Etter fire år i Manchester United må Joshua King komme seg til en klubb der han blir satset på, sier U 21-trener Per Joar Hansen. Han har personlig rådet 20-åringen til å bytte klubb.  
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
- MÅ TA DET NESTE STEGET: Etter fire år i Manchester United må Joshua King komme seg til en klubb der han blir satset på, sier U 21-trener Per Joar Hansen. Han har personlig rådet 20-åringen til å bytte klubb. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Joshua King var 16 år da han kom til Manchester United i 2008.

Fire år senere virker veien til førstelaget uendelig lang. Foran ham i spisskøen står for øyeblikket Robin van Persie, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov, Shinji Kagawa og Federico Macheda.

Nordmannen har én førstelagskamp for United - et positivt innhopp mot Wolverhampton i ligacupen i 2009 - og har for øvrig holdt til på reservelaget eller på utlån i Preston, Hull og Borussia Mönchengladbach.

Like fullt kan det snart være duket for Kings A-landslagsdebut, for Egil «Drillo» Olsen røpet i går at han er svak for United-spissens spisskompetanse i form av stor fart og kraft.

Samtidig er han usikker på om reservelaget til United er en god nok kamparena.

- Ingen enkel situasjon
U 21-trener Per Joar Hansen legger ikke skjul på at han har bedt King komme seg til en annen klubb.

- Det viktige for Josh er at han finner seg en klubb der han satses på og får spille. I en av verdens beste klubber, hvor han konkurrerer mot noen av verdens beste spillere, skjønner alle at det blir for tøft. Jeg har anbefalt ham å gå til en klubb der han blir satset skikkelig på. Han har alle forutsetninger for å bli en viktig spiller for Norges A-landslag, sier Hansen til Dagbladet.

- Hva slags svar har du fått av King?

- Han er i en situasjon som ikke er så enkel. Han må tenke på seg selv og hvor han får best utvikling, og det neste valget hans blir særdeles viktig. Om det skjer noe allerede i dette overgangsvinduet eller det neste, får vi se på. Jeg vil bare være en samtalepartner, sier Hansen.

ÉN FØRSTELAGSKAMP: Joshua King gjorde et godt innhopp mot Wolves i ligacupen i 2009 - hans eneste førstelagsopptreden for United. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
ÉN FØRSTELAGSKAMP: Joshua King gjorde et godt innhopp mot Wolves i ligacupen i 2009 - hans eneste førstelagsopptreden for United. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

U 21-treneren beskriver maksnivået til 20-åringen som «vanvittig», og at gjennombruddskraften hans er sjelden vare i norsk fotball. Blant annet mente en østerrisk spiller, som til daglig spiller på øverste nivå i hjemlandet, at han aldri hadde møtt en spiller som King etter en U 21-kamp denne måneden.

- Det er ikke dagligdags å få sånne skussmål. Josh har vært i Championship, som er en veldig fysisk liga, og taklet det på et vis. Han har også vært lenge på reservelaget. Dette nivået kan han. Nå blir utfordringen å ta neste steg. Han må gå noen runder med seg selv. Jeg håper han velger en klubb der han har en trener som vil utnytte spisskompetansen hans - så han kan få utnyttet kraften sin på siste tredel.

Ferrari på norske fjellveier
Hansen fraråder King å gå på nye låneopphold.

- Når man kommer på lån, stiller man gjerne bakerst i køen. Treneren velger heller spillere som er kjøpt inn og som har langt kontrakter. Det er alltid faren med å dra på lån.

King har vært mye skadet, sin unge alder til tross, noe som blant annet ødela mye av låneoppholdet i tyske Borussia Mönchengladbach.

- Det blir som å kjøre en Ferrari på norske fjellveier - da kan det gå noen skruer her og der. Det bør også være en medvirkende faktor i valget til Josh, at han kommer til et miljø med et skikkelig medisinsk opplegg rundt der han blir fulgt opp hele tida, sier Hansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media