- Har bekymret meg over måltørken

Omsider scoret Berbatov igjen - FEM GANGER - da United ydmyket ynkelig Blackburn.

USTOPPELIG: Blackburn-spillerne ble maktesløse tilskuere til at Dimitar Berbatov sto i spissen for et ustoppelig Manchester United-lag. Bulgareren ga seg ikke før han hadde scoret fem ganger.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
USTOPPELIG: Blackburn-spillerne ble maktesløse tilskuere til at Dimitar Berbatov sto i spissen for et ustoppelig Manchester United-lag. Bulgareren ga seg ikke før han hadde scoret fem ganger.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Blackburn 7-1.

Etter en strålende sesonginnledning med seks scoringer fordelt på de fem første kampene, har Manchester United-supporterne spurt seg hvor det har blitt av den Dimitar Berbatov som senket Liverpool med hattrick 19. september.

Siden den gang har det blitt to målløse måneder og atter en gang kritikk mot den slepne bulgareren.

Lørdag ettermiddag sto han i spiss for den udiskutabelt beste United-forestillingen på lang tid mot et elendig og hjelpeløst Blackburn-lag,.

- Jeg har bekymret meg litt for måltørken. Når du spiller spiss, har folk en tendens til å se på hvor mange mål du scorer. For min del, handler ikke spillestilen min bare om å score mål. Det handler om hvordan man involverer seg i det oppbyggende spillet, og hvordan man kombinerer med lagkameratene, sier Berbatov til MUTV.

- Når spisser ikke scorer, føler de at de ikke gjør jobben sin ordentlig. Slik har det alltid vært. I dag falt alt på plass igjen, sier manager sir Alex Ferguson, som selv spilte spiss i sin aktive karriere.

68 magiske minutter I løpet av 68 magiske minutter, flikket han lekkert inn 1-0 to minutter ut i kampen, utnyttet et hårreisende tilbakespill fra Pascal Chimbonda til 3-0, startet og avsluttet et fantastisk angrep til 4-0 etter 47 minutter og trillet inn 7-0 på egen retur etter 70 minutter. Dessuten skulle han hatt et straffespark og kom seg også til flere gode målsjanser.

Fem mål i én og samme kamp fra samme spiller hører med til sjeldenhetene: Bare Manchester Uniteds Andrew Cole, Newcastles Alan Shearer og senest Tottenhams Jermain Defoe har gjort det siden opprettelsen av Premier League i 1992.

- Det var en fantastisk ettermiddag for både laget og meg personlig. Det har ennå ikke gått opp for meg at jeg scoret fem mål. Jeg har scoret fem mål i én og samme kamp tidligere, men det var for legne siden hjemme i Bulgaria. Å gjøre det i Premier League, er en herlig følelse, særlig ettersom det er så få som har gjort det. Det er en stor ære å være i selskap med Shearer og Cole, sier Berbatov selv.

- En fantastisk prestasjon. Han kunne ha scoret seks også, hadde det ikke vært for en fantastisk redning fra Paul Robinson mot slutten, skryter Ferguson, ifølge Sporting Life.

Nå er han plutselig toppscorer i Premier League med 11 fulltreffere - to mer enn Manchester Citys Carlos Tevez.

Lagseier Berbatov stjal showet og kunne velfortjent ta med seg matchballen hjem for andre gang i høst, men det var også en imponerende lagforestilling fra et mannskap som har slitt med å få utløp for potensialet denne høsten.

En gnistrende Nani framprovoserte en av de verste backprestasjonene i moderne tid fra Pascal Chimbonda og tegnet seg for både scoring og målgivende pasning. Ji-sung Park løp utrettelig, og fikk belønning i form av nettkjenning etter en genial, kamuflert pasning fra en frisk Wayne Rooney, som på sin side bare manglet målet for å krone en god ettermiddag på jobben.

Manchester United fikk selvfølgelig god uttelling, men det var ikke mer enn hva de fortjente, for det kunne endt tosifret dersom vertene hadde omsatt flere av de utallige sjansene de skapte i løpet av 90 minutter.

Blackburn fikk med seg et trøstemål etter 83 minutter da Christopher Samba stanget inn en redusering, men det var en mager trøst, og Morten Gamst Pedersen er trolig glad han ikke besto den medisinske testen før kamp, for det var langt fra lystig å spille i blåhvitt ute på Old Trafford-gresset.

- Dette blir ikke lett å glemme. Vi bli fullstendig utklasset, og gikk rett til bunns, oppsummerer Blackburn-sjef Sam Allardyce overfor Sky Sports.