Har beslaglagt Myrvolds mobiltelefon

Siktet for verbale trusler mot Stavanger Oilers-ledelsen.

OPPSAGT OG ARRESTERT: Anders Myrvold er fortsatt av den oppfatning at han ikke har gjort noe galt, men overnattet i fengsel etter avhør som varte til midnatt i går kveld.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
OPPSAGT OG ARRESTERT: Anders Myrvold er fortsatt av den oppfatning at han ikke har gjort noe galt, men overnattet i fengsel etter avhør som varte til midnatt i går kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Anders Myrvold sitter fortsatt i arresten i Stavanger, siktet for trusler mot ledelsen i Stavanger Oilers.

- Han er siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227, sier politiadvokat Jørgen Torstensen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiadvokaten vurderer nå om ishockeystjernen skal framstilles for varetektsfengsling. En beslutning vil bli tatt i formiddag, og Myrvold vil eventuelt bli framstilt for varetektsfengsling senere i dag.

Politiet ønsker ikke å gå inn på innholdet i truslene Myrvold skal ha framstilt mot Stavanger Oilers-ledelsen. Politiet har beslaglagt Myrvolds mobiltelefon.

- Truslene er framsatt verbalt, og mobiltelefonen hans er beslaglagt, sier Torstensen til Dagbladet.

Det skal ifølge Stavanger Aftenblad være to personer som har anmeldt Myrvold for trusler.

Oppsagt
Myrvold ble oppsagt av ishockeyklubben i går, og saken tok en ny vending i løpet av formiddagen da han ble innbragt av politiet og arrestert, på grunn av faren for bevisforspillelse.

- Han har overnattet på politistasjonen, men har ikke vært for retten ennå, sier advokat Øystein Storrvik til Dagbladet.

Myrvold ble avhørt i går kveld, og tilbragte natten på politistasjonen etter at samtalene ble avsluttet rundt midnatt.

- Hva står det konkret i siktelsen?

- Det jeg kan si er at han er siktet for trusler.

- Hvilken type trusler er han beskyldt for?

- Det har vi ikke fått mye informasjon om, det er ikke blitt presisert overfor oss, sier Storrvik.

- Ikke enig
Rogaland politidistrikt opplyser til Dagbladet at politiadvokaten ved Stavanger politistasjon nå går gjennom dokumentene i etterforskningen, og vil avgjøre i formiddag hva politiet skal foreta seg videre.

Den tidligere NHL-proffen og landslagsspilleren ble sparket av Stavanger Oilers etter det som ble kalt «manglende oppfyllelse av enkelte vilkår i kontrakten».

- Jeg bekrefter at jeg har fått oppsigelse fra Oilers etter ett år i klubben. Dette etter å ha kommet i konflikt med klubben på ulike punkter. Jeg er ikke enig i begrunnelsen av oppsigelsen, og må nå tenke på hva jeg gjør, skrev Myrvold i en tekstmelding til Rogalands Avis i går, noe før han ble arrestert.

Ledelsen i Oilers ønsker fortsatt ikke å kommentere saken.