Narve Gilje Nordås

- Har betydd alt

Narve Gilje Nordås har hatt en imponerende sesongstart på 1500 meter. På Bislett Stadion overgikk han seg selv igjen, nå hyller han treneren Gjert Ingebrigtsen.

IMPONERTE: Narve Gilje Nordås perset igjen på 1500 meter under Diamond League-stevnet på Bislett Games. Foto: Terje Pedersen / NTB
IMPONERTE: Narve Gilje Nordås perset igjen på 1500 meter under Diamond League-stevnet på Bislett Games. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Narve Gilje Nordås har startet friidretts-sesongen på en ypperlig måte. Sandnes-løperen har slått sin egen bestenotering i alle løpene han har deltatt i.

På Bislett Stadion ble den gamle rekorden smadret. Bare sist fredag løp han inn til 3:32.39, og under én uke senere var tiden nede på 3.29,47.

Det betyr at han nå er den nest raskeste nordmannen gjennom tidene på 1500 meter, kun slått av Jakob Ingebrigtsen som igjen leverte et fantomløp.

Yngstebror Ingebrigtsen leverte foran hjemmepublikummet i hovedstaden, og løp inn til tiden 3.27,95. Det er ny europarekord på distansen.

- Det er helt uvirkelig, hvem hadde trodd det? Lavt på 3:31, kanskje på en god dag. Men ikke under 3:30, sa Gilje Nordås om egen tid til Dagbladet etter løpet.

Narve Gilje Nordås begynte å gråte da speakeren leste opp tida hans. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Betydd alt

24-åringen trente sammen med brødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen da far, Gjert Ingebrigtsen, var trener. Tilbake i 2022 splittet sønnene opp det profesjonelle arbeidet med Gjert, men Gilje Nordås valgte å fortsette under 57-åringens vinger. Det kan han prise seg lykkelig for i dag.

- Han har betydd alt, tydeligvis. Åpenbart. Jeg hadde ikke løpt 3.29 uten Gjert, både med tanke på treningsopplegget han legger opp til, men ikke minst det han sier til meg, sa Gilje Nordås til flere medier i pressesonen.

SUKSESS: Gjert Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås har truffet med formen. Foto: Geir Olsen / NTB
SUKSESS: Gjert Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås har truffet med formen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

24-åringen fortalte videre at treneren allerede hadde spådd tiden eleven kunne klare:

- Han sa til meg sist helg: «Du springer under 3.30. Hvis du ikke gjør det så blir du nummer tolv». Men han hadde jo fått rett da, så da tenkte jeg bare at jeg får vel bare gjøre det da.

Ble rørt

Etter nok en personlig bestenotering, og et løp på under 3:30 fikk det tårene til å trille for Sandnes-løperen målgang.

- Jeg er ikke en mann som feller tårer, det er vel fire år siden sist. Men det er de få gangene du leverer bedre enn det du trodde var mulig. Det skjedde i dag. 3:31 kanskje, men 3:29? Aldri i livet. Jeg hadde aldri sett det komme, og klokka lyver ikke.

Henrik Ingebrigtsen bryter inn i Jakobs intervju. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Nå har Gilje Nordås vist at han kan kjempe helt oppe i verdenstoppen på 1500 meter. I august kommer det et friidretts-VM i Budapest. Der er 24-åringen nå plutselig medaljekandidat.

- Det handler bare om ikke å falle i forsøket eller i semifinalen, og så er det bare å måke på i finalen. Det er noe med det å komme til et VM, å vite at du er god nok. Jeg er jevngod med de som kan ta sølv. Hvis jeg kommer til en finale, kan det bli alt fra sølv til 12. plass.

Men noen gullmedalje, det tror han neppe blir mulig med Jakob Ingebrigtsen på startstreken.

- Jakob er for sterk, med mindre han brekker en fot i St.Moritz så kan det ikke bli gull. Akkurat nå er han for god.

Friidretts-VM arrangeres i Budapest fra 19-27. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer