Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

- Har blitt sviktet

- Manchester United mangler en målscorer. Rekrutteringsapparatet har sviktet Solskjær, mener ekspert.

NY UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Arsenal fra klokka 21.00 Foto: NTB scanpix
NY UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Arsenal fra klokka 21.00 Foto: NTB scanpix Vis mer

Arsenal - Manchester United, kl. 21.00

EMIRATES STADIUM (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United spiller mot Arsenal fra klokka 21.00. Resultatet vil sette takten og tonen for det nye året.

Samtidig åpnet overgangsvinduet i dag. Det betyr at spillere kan komme inn eller forsvinne når som helst den neste måneden.

- Jeg har ressursene og støtten fra styret til å kjøpe nye spillere, sier Solskjær.

- Men det handler om å få inn den rette spilleren. Det er ikke noe poeng i å bringe inn noen for tre eller fire måneder, hvis det kan forstyrre kjemien i gruppa. I dag er kjemien god. Det må være riktig type. Det må være en god investering for klubben i lang tid.

Paul Hirst, som følger United tett for avisa The Times, mener klubben mangler en klassisk målscorer.

- Solskjær har blitt sviktet av rekrutteringsapparatet. Ja, sommersigneringene Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire har imponert, men United mangler en målscorer, framholder han.

- Formen til Anthony Martial svinger, og Solskjær kan ikke lene seg på den utmerkede James og Marcus Rashford hele sesongen. Det er også urettferdig å legge for mye press på Mason Greenwood, som ble 18 år i oktober. Solskjær innrømmer at mangelen på konkurranse på topp hindrer laget i å utvikle seg.

Dominic Calvert-Lewin (Everton), Timo Werner (RB Leipzig) og Jadon Sancho (Borussia Dortmund) er blant spissene som er blitt koblet til United den siste tida. Erling Braut Haaland sa nei og gikk til Borussia Dortmund.

Hirst mener også at klubben sliter med «dødt kjøtt» fra tidligere managere. Han peker på Nemanja Matic, som var et José Mourinho-produkt. Marcos Rojo var et kjøp under Louis van Gaal. At 34 år gamle Ashley Young fortsatt får holde på, er et tegn på den dårlige innkjøpspolitikken, mener Hirst.

Manchester United avsluttet likevel 2019 på opptur. Fasiten er 31 poeng og femteplass på tabellen. Nordmannen ser et lag som utvikler seg. Men verken han eller ekspertene er i tvil: Klubben må ha inn to-tre kvalitetsspillere til.

Det er ingen hemmelighet at det er vanskeligere å få inn storsigneringer i januar enn om sommeren.

Da Sir Alex Ferguson holdt fortet, klarte han å fikse noen januarløsninger. I 1995 hentet han Andy Cole fra Newcastle for sju millioner pund (80 millioner kroner). I januar 2002 kom Diego Forlán inn, i 2004 Louis Saha. Henrik Larsson spilte på korttidskontrakt vinteren 2007.

Det avgjørende for Solskjær er likevel at den nåværende troppen utvikler seg.

- Vi ser mer og mer av det vi ønsker å være, sier han.

- Vi har spilt sammen en stund og begynner å bli vant til hverandre. Manchester United er fortsatt et stykke unna toppnivået. Men i forrige uke stilte vi med den yngste startoppstillingen i hele Premier League. Gjennomsnittsalderen på utespillerne var 23 år. Laget kommer til å ha oppturer og nedturer. Forhåpentligvis blir nedturene færre og færre.

- Kan nye spillere inn eller ut være forskjellen på topp fire-plassering eller ikke?

- Det viktigste er at gjengen som er her holder seg friske. Og at vi utvikler oss. En eller to spillere inn vil føre til konkurranse om plassene. Men det er noe du må håndtere i denne klubben. Vi ser det med spillere som nå er tilbake fra skade. Jeg må la spillere hvile, spillere som kanskje burde ha spilt.

Old Traffords norske frontmann er sikker på at 2020 blir bra.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Bilder fra Borussia Dortmund. Vis mer

- Vi er på riktig spor. Vi er i en periode med omstilling. Vi har sett andre klubber gjøre det, og de har kommet tilbake sterkere etter et par år. Vi kommer sterkere tilbake i det neste tiåret. Det er sånn denne klubben er.

Årets første kamp blir ei nøtt. Arsenal er desperat etter å klatre opp fra 12.-plassen laget ligger på i dag. Den tidligere City-assistenten Mikel Arteta er nå betalt for å få klubben ut av tomrommet etter Arsène Wenger.

På forhånd har Arteta hisset opp massene nord for London ved å si at Arsenal er større enn United og Liverpool.

- Vi er den største fotballklubben i England. Vi må spille med litt arroganse. Andre lag må komme til stadion og føle frykt igjen. Som spiller hatet jeg å komme hit. Vi må bruke det som en styrke, erklærer Arteta, som var seks år i Everton fra 2005 til 2011.