Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Simen Hegstad Krüger syk foran femmila i Holmenkollen

Har blitt syk - Krüger usikker til Kollen-femmila

Simen Hegstad Krüger har slitt med sykdom etter OL i Pyeongchang. Han står i fare for å måtte droppe kommende helgs femmil i Holmenkollen.

SYK: Simen Hegstad Krüger (foran) har vært syk etter OL. Det gjør ham usikker til femmila i Holmenkollen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SYK: Simen Hegstad Krüger (foran) har vært syk etter OL. Det gjør ham usikker til femmila i Holmenkollen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det vil bli tatt en vurdering av den dobbelte OL-mesterens helsetilstand inn mot folkefesten på hjemmebane.

- Han har slitt med noe forkjølelse og influensa. Det er lett å dra på seg sånt når det har vært mye styr, sier Myhr Nossum til NTB.

Krüger ble olympisk mester på tremila med skibytte i Sør-Korea og bidro i tillegg sterkt til norsk gull på stafetten. I tillegg fikk han med seg en sølvmedalje fra 15-kilometeren i fri teknikk.

Etter hjemkomst fra Pyeongchang har det vært mye virak rundt 24-åringen.

- Det har vært uvanlig mye for hans del, som går fra å være en relativt anonym landslagsløper til å bli en av de heteste, sier landslagstrener Myhr Nossum.

På spørsmål om hvor Krüger står helsemessig foran Kollen-femmila, svarer han:

- Vi må ta en vurdering på det, men akkurat nå står han på listen over utøvere som skal stå på startstrek.

- Når tar dere en endelig avgjørelse?

- Så nært som mulig helgen, svarer Myhr Nossum.

Årets 50 kilometer i Kollen går i skøyting og vil passe Oslo-gutten Krüger godt.

- Han har hatt en helt vill sesong uansett, men det er klart han gjerne skulle hatt kronet den med ei femmil i skøyting i sitt eget nærområde, sier landslagstreneren til NTB.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!