SYK: Simen Hegstad Krüger (foran) har vært syk etter OL. Det gjør ham usikker til femmila i Holmenkollen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SYK: Simen Hegstad Krüger (foran) har vært syk etter OL. Det gjør ham usikker til femmila i Holmenkollen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Simen Hegstad Krüger syk foran femmila i Holmenkollen

Har blitt syk - Krüger usikker til Kollen-femmila

Simen Hegstad Krüger har slitt med sykdom etter OL i Pyeongchang. Han står i fare for å måtte droppe kommende helgs femmil i Holmenkollen.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det vil bli tatt en vurdering av den dobbelte OL-mesterens helsetilstand inn mot folkefesten på hjemmebane.

- Han har slitt med noe forkjølelse og influensa. Det er lett å dra på seg sånt når det har vært mye styr, sier Myhr Nossum til NTB.

Krüger ble olympisk mester på tremila med skibytte i Sør-Korea og bidro i tillegg sterkt til norsk gull på stafetten. I tillegg fikk han med seg en sølvmedalje fra 15-kilometeren i fri teknikk.

Etter hjemkomst fra Pyeongchang har det vært mye virak rundt 24-åringen.

- Det har vært uvanlig mye for hans del, som går fra å være en relativt anonym landslagsløper til å bli en av de heteste, sier landslagstrener Myhr Nossum.

På spørsmål om hvor Krüger står helsemessig foran Kollen-femmila, svarer han:

- Vi må ta en vurdering på det, men akkurat nå står han på listen over utøvere som skal stå på startstrek.

- Når tar dere en endelig avgjørelse?

- Så nært som mulig helgen, svarer Myhr Nossum.

Årets 50 kilometer i Kollen går i skøyting og vil passe Oslo-gutten Krüger godt.

- Han har hatt en helt vill sesong uansett, men det er klart han gjerne skulle hatt kronet den med ei femmil i skøyting i sitt eget nærområde, sier landslagstreneren til NTB.

(NTB)