- Har blitt tøffere

Jon Olav Hjelde forlot Rosenborg da trønderne var i ferd med å etablere seg som et europeisk topplag. I dag spiller han for Nottingham Forest og sliter i bånn av engelsk 1. divisjon. - Jeg har blitt tøffere av årene i Forest, sier Hjelde.

Hjelde var en av heltene da Rosenborg banket selveste AC Milan 2-1 på San Siro i 1996. Rosenborg-stopperen spilte kanskje sin beste kamp noen sinne og ble skrytt opp i skyene av RBK-sjef Nils Arne Eggen etter kampen.

- Jon Olav spilte enormt, sa Eggen til Dagbladet den gang.

Hjelde reiste fra Rosenborg til Nottingham Forest i 1997 etter tre sesonger på Lerkendal. Prislappen var på nærmere åtte millioner kroner.

- Kampen på San Siro er helt klart høydepunktet i karrieren så langt, sier Jon Olav som innrømmer at han savner spill i Europa med trønderne.

- Jeg skulle gjerne ha spilt i Champions League, det er det jeg savner mest fra tida i Rosenborg, sier Hjelde som ikke vil spekulere i om det blir spill for trønderne seinere i karrieren.

- Jeg har fortsatt tre år igjen av kontrakten og forholder meg til den, sier 27-åringen diplomatisk.

Tøffe dueller

Etter nedrykket fra Premier League har Hjelde fått erfare at det er tøft å rykke opp fra den knallharde 1. divisjonen.

- Det er mye tøffere fysisk her enn det er i Premier League. Det er knallharde dueller hele veien, sier Hjelde og understreker at det er langt mellom ballkunstnerne på det nest høyeste nivået.

- Individuelt er det stor forskjell på spillernes tekniske ferdighetene. Det er nok hovedforskjellen mellom de to øverste divisjonene.

Ikke nedrykk

Nottingham Forest ligger for øyeblikket fire poeng over nedrykksstreken, men midtstopper Hjelde frykter ikke nedrykk.

- Vi har vist bedre tendenser i det siste. Seinest da vi slo Walsall på bortebane forrige uke.

Nordmannen er blant klubbens mest populære spillere, og Forest-fansen har han som en av de heteste kandidatene i kåringen av årets spiller.

- Det har gått bra i år. Jeg har vært skadefri for første gang på flere sesonger. I tillegg har jeg fått mye tillit av manager David Platt, sier Hjelde.

  • I dag møter Nottingham Forest London-klubben Crystal Palace på hjemmebane.

Det bør bli tre poeng for skogvokterne hvis de skal få et pusterom fra nedrykksspøkelset. - Vi vinner 2-0, tipper Hjelde.

thomas.kristensen@dagbladet.no