PÅ PLASS I BELGIA:  Per-Mathias Høgmo og fotballandslaget forbereder treningskamp mot Belgia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PLASS I BELGIA: Per-Mathias Høgmo og fotballandslaget forbereder treningskamp mot Belgia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Har blitt vanlig at folk står med gevær når vi går ut flytrappa

Sier Per-Mathias Høgmo.

Belgia - Norge, på MAX klokka 18.00 søndag

BRUSSEL (Dagbladet): Sikkerheten står i høysetet før Norge møter Belgia i treningskamp søndag. Per-Mathias Høgmo og spillerne ankom Brussel i går kveld. Allerede på flyplassen ble de minnet om grusomhetene som fant sted 22. mars.

To selvmordsbombere sprengte seg selv i avgangshallen på den internasjonale flyplassen Zaventem. En tredje selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta ved metrostasjonen Maelbeek. Til sammen mistet 32 mennesker livet, i det som fortonte seg som et belgisk ragnarok.

- Da vi kom til flyplassen og sikkerhetssjefen vår fortalte hva som hadde skjedd, merket du at du var nær en hendelse som hadde vært, fortalte Høgmo på en pressekonferanse i ettermiddag.

Les også: Møtt av belgisk avisslakt

Væpnede vakter Han understreker at han og spillerne ikke føler seg utrygge, men at det er spesielt å være i en by som fortsatt er preget av sjokk og sorg.

- Vi føler oss trygge i den forstand at alt blir ivaretatt på best mulig måte, sier Høgmo.

På treninga fredag formiddag fulgte væpnede vakter med. Men det forstyrret ikke det norske laget.

- Det er blitt vanlig at når vi reiser i Øst-Europa så står det folk med gevær når du går ut flytrappa. Det er blitt en del av hverdagen i Europa. Vi merker sikkerhetsfolkene rundt oss, men de er ganske usynlige, påpeker han.

Større selvtillit Mer sportslig er det et lag med større selvtillit som er på Belgia-reise. 3-2-seieren over Island onsdag var oppløftende både med tanke på spill, sjanser og mål. For en gang skyld var det underholdende å være på Ullevaal, sett med norske øyne.

- Vi kommer ikke til å gjøre mange endringer mot Belgia. Vi skal bygge videre på det vi så mot Island, sier Høgmo.

Han påpeker at 4-3-3-formasjonen utløste masse energi. Det er heller ikke tilfeldig at laget lyktes med denne formasjonen.

- Vi har hatt spillere i utvikling på spiss- og kantplass. Det gjør at formasjonen passer oss bra. Mot Island utløste det energi. Det er gledelig at vi får fram en type fotball som gjør at det går fort i lengderetning. Vi var gode med ball, erklærer treneren.

Les også: Avfeier debatt om kapteinsrolle

LUKER VEKK FARER:  Sikkerhetssjef Geir Ellefsen (nummer to fra venstre) i samtale med belgisk politi under fotballandslagets trening på Woluwe Zaventem stadion i Brussel fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LUKER VEKK FARER: Sikkerhetssjef Geir Ellefsen (nummer to fra venstre) i samtale med belgisk politi under fotballandslagets trening på Woluwe Zaventem stadion i Brussel fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.