Har brukt dagen på ball, basseng og soling

Carlsen lader opp med luksus.

CHENNAI (Dagbladet): Magnus Carlsen ser ut til å være i perfekt harmoni og fit for fight før de fire siste partiene i VM.

Fridagen i dag bruker sjakkikonet til å lade opp på luksusresorten Fisherman´s Cove ved det Indiske Hav, en time utenfor millionbyen Chennai.

Det har ført til suksess tidligere i VM.

Carlsen slappet av ved bassenget, lekte litt med en ball, solte seg spilte bordtennis sammen med teamet sitt, bestående av far Henrik, lege, livvakt og kokk.

- Magnus er god til å koble ut. Han er ung, jeg tror det hjelper. Det er vanskeligere for oss andre i teamet. Magnus virker mindre preget av stundens alvor enn meg, sier far Henrik til Dagbladet på Fisherman´s Cove. 

- Glemme matchen Dagen i dag avsluttes med en god middag på resorten, før han reiser tilbake til hotellet Hyatt Regency i Chennai sent i kveld.

- Vi er opptatt av å legge forholdene best mulig til rette for at Magnus får slappet av, og at han glemmer matchen. Det som teller nå er at han får bygget opp energi, sier Henrik Carlsen.

Fisherman´s Cove er et paradis av et sted. Her er det lange sandstrender ut mot havet, palmer, svømmebasseng og treningsfasiliteter av alle slag. Temperaturen er god, opp mot 30 grader. I dag skinte sola også, selv om det har regnet mye tidligere under VM-matchen.  
Sover lenge Nattesøvnen er det ingen fare med for sjakkesset, selv om 22-åringen står ovenfor sitt livs viktigste utfordring.

- Magnus har sovet godt, sier Henrik Carlsen.

- Magnus står opp i tolv, halv ett-tiden. Det gjør han både på kampdagene og på fridagene som i dag. Det passer ham godt med kamptidspunktet (klokka 15 lokal tid), og han føler da at han får nok tid til å våkne, spise og gjøre seg klar. Før partiene slapper han av, og ser gjerne litt basket fra NBA, før han gjør de siste forberedelsene, sier Henrik Carlsen.  

Trenger 1,5 poeng Magnus leder 5-3, og trenger bare 1,5 poeng på de fire siste partiene for å overta tittelen som verdensmester, det største du kan oppnå i sjakk. Nordmannen er allerede verdensener, og har et tjuetalls store seire i såkalte superturneringer i beltet, men det er VM-tittelen som henger absolutt høyest i sjakk. Og for å bli mester må du slå den gamle mesteren.

Far Henrik mener sønnen har nervene under kontroll:

- Inntrykket mitt er at han var spent de første tre rundene, så fant han det rette spenningsnivået etter det, sier Henrik Carlsen.

I parti fem og seks kom de to seierne til Carlsen.

- Det tar tid å venne seg til en VM-match.  

Spilt kort Søster Ellen reiste hjem til studiene hjemme i Norge i går. Hun har vært med Magnus i ti dager, noe broren har satt stor pris på. Besøket ble også tre dager lenger enn først planlagt:

- Det er Magnus som ønsket det. Magnus synes det har vært veldig hyggelig å ha Ellen her. Vi har blant annet spilt mye kort vi tre, forteller far Henrik Carlsen.

BASSENGKOS: Magnus Carlsen og støtteapparatet har tatt det rolig på luksushotellet Fisherman`s Cove i dag. Fra venstre: Carlsen, far Henrik Carlsen, kokk Magnus Forssell, lege Brede Kvisvik og livvakt Bjørn Gunnar Nesse. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BASSENGKOS: Magnus Carlsen og støtteapparatet har tatt det rolig på luksushotellet Fisherman`s Cove i dag. Fra venstre: Carlsen, far Henrik Carlsen, kokk Magnus Forssell, lege Brede Kvisvik og livvakt Bjørn Gunnar Nesse. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer