Har chartret fly til Kasakhstan - går i minus

Hødd må ta seg videre for å gå i pluss.

 TAPER PENGER:  Hødds cupeventyr i fjor var en økonomisk suksess. Det er foreløpig ikke deltakelsen i kvalifiseringsspillet til Europa League. Foto: Dagbladet
TAPER PENGER: Hødds cupeventyr i fjor var en økonomisk suksess. Det er foreløpig ikke deltakelsen i kvalifiseringsspillet til Europa League. Foto: DagbladetVis mer

(Dagbladet): Hødds overraskende cuptriumf i fjor har sikret 1. divisjonsklubben en plass i den andre kvalifiseringsrunden til Europa League. Men det er ikke bare bare for klubben fra Ulsteinvik.

I den andre kvalifiseringsrunden til Europa League møter de kasakhstanske FC Aktobe. Det er ibetyr en lang reisevei til bortemøte for Hødd. I morgen spilles det første oppgjøret på Høddvoll. Maks 2.600 tilskuere vil være til stede grunnet restriksjoner fra UEFA.

Endringer på Høddvoll
- Vi har gjort noe småjusteringer. Men ikke ingen store, sier daglig leder André Nevstad til Dagbladet.

Han har lenget jobbet opp mot de kommende kampene i Europa.

Løsningen for fjorårets cupmester har blitt å chartre ett eget fly, som vil reise fra Vigra flyplass ved Ålesund.

- Vi er i alt 80 personer som reiser nedover. Da er cirka 30 personer sponsorer/supportere som vil være med.

Lang reisevei Flyet går direkte til Kasakhstan på 4,5 time. Økonomisjef Harald Åsland Riise opplyser at de kunne gått for et billigere reisealternativ, enn løsningen på over et sjusifret beløp.

- Vi har tenkt på det sportslige. Masse mellomlandinger på vei ned er ikke gunstig, i tillegg har vi en viktig kamp mot Vard søndagen etter, forteller Åsland Riise til Dagbladet.

Justeringene på stadion har også kostet noe, og siden turen til Kasakhstan havner på et sjusifret beløp, taper Hødd penger på Europacupdeltakelsen.

- Det er ikke noe økonomisk eventyr det her. Men det her er stor begivenhet for Hødd, som jeg ikke ville sagt nei ti, forteller Åsland Riise.

- Vi kommer nok til å gå i minus. Det er ikke mye, men litt.

Hødds europeiske deltakelse kan havne i pluss. Da må de ta seg videre til den 3. kvalifiseringsrunden.

- Det er jo det vi håper på. En 3. runde ville vært veldig moro, og støtten fra UEFA blir høyere for hver runde.

Totalt er det tre kvalifiseringsrunder (Hødd er automatisk kvalifisert til runde to), pluss en playoff-runde før lagene er klare for gruppespill i Europa League.

- Foprhåpentlig vis trekker vi et lag som er litt nærmere da. Aktobe var det verste vi kunne fått i denne runden, avslutter Åsland Riise.

 JUBEL I FJOR:  Seieren over Tromsø i cupfinalen sikret Hødd deltakelse i Europa. Her jubler Andreas Rekdal som scoret på det avgjørende straffesparket i finalen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL I FJOR: Seieren over Tromsø i cupfinalen sikret Hødd deltakelse i Europa. Her jubler Andreas Rekdal som scoret på det avgjørende straffesparket i finalen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer