TO SCORINGER: Frank Lampard og Chelsea fikk en marerittstart mot Everton, men 34-åringens to scoringer sikret en sterk borteseier. Foto: REUTERS/Phil Noble
TO SCORINGER: Frank Lampard og Chelsea fikk en marerittstart mot Everton, men 34-åringens to scoringer sikret en sterk borteseier. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Har Chelsea råd til å slippe denne mannen?

Lampard snudde til seier mot Everton.

Everton - Chelsea 1-2

(Dagbladet): Ved sesongslutt står Frank Lampard uten kontrakt med Chelsea, og så langt har ikke klubben signalisert at de er interessert i å forlenge.

Men leverer veteranen slik han gjorde mot Everton i dag kan det bli vanskelig for klubbledelsen å rettferdiggjøre avgjørelsen dersom de lar ham gå.

I en vanskelig bortekamp på Goodison Park snudde Lampard kampen med to scoringer, én i hver omgang, og Everton tapte dermed sin første tap på eget gress denne sesongen.

Steven Pienaar ga vertene en drømmestart da kampen bare var ett minutt gammel - sør-afrikaneren banket returen i mål etter at Victor Anichebe hadde headet i stolpen.

I denne perioden hadde Everton flere muligheter til å øke ledelsen, blant annet traff Nikica Jelavic stolpen med et frispark fra 20 meter.

I stedet slo Chelsea og Lampard tilbake tre minutter før pause. 

Innlegget fra Ramires traff 34-åringen inne i feltet, og med hodet styrte han ballen kontrollert i mål nede ved hjørnet.

Matchvinnerscoringen kom i det 72. minutt, på typisk Lampard-vis:

Tim Howard ga retur på en avslutning fra Juan Mata, og der var selvfølgelig 34-åringen på rett sted og tuppet ballen opp i nettaket.

Lampard har passert 500 kamper for Chelsea, og i forrige uke passerte han også Bobby Tambling som klubbens mestscorende spiller i den øverste divisjonen med 130 nettkjenninger.

Etter en grusom start på managerkarrieren i Chelsea har Rafael Benitez virkelig snudd trenden de siste ukene. Fire seirer på rappen holder tittelhåpet levende, opp til ledende Manchester United skiller det 11 poeng, med én kamp mindre spilt.