- Har de moral og respekt for rittet må de bryte Touren

Sykkelstjerner skal ha innrømmet dopingbruk.

VITNER MOT ARMSTRONG: George Hincapie er tidligere lagkompis med Lance Armstrong. Nå skal han vitne mot sin gamle venn. Hincapie sykler årets Tour, og det skaper reaksjoner. Foto: AP Photo/Laurent Rebours
VITNER MOT ARMSTRONG: George Hincapie er tidligere lagkompis med Lance Armstrong. Nå skal han vitne mot sin gamle venn. Hincapie sykler årets Tour, og det skaper reaksjoner. Foto: AP Photo/Laurent Rebours Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nederlandske avisa De Telegraaf melder i dag at fire Tour de France-ryttere innrømmer dopingbruk.

Dette skal ha skjedd da de var lagkamerat med Lance Armstrong, og alle fire skal vitne i saken som det amerikanske antidopingbyrået fører mot den tidligere sykkelkongen.

- Bryt rittet De fire rytterne er George Hincapie (BMC), Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step), Christian Vandevelde (Garmin) og David Zabriskie (Garmin).

- Hvis de har litt moral og respekt for rittet må de bryte Touren. De bør ta hjelmen sin og gå. Det er provoserende som seer, og det må være forferdelig for de andre rytterne i feltet med konkurrenter som nettopp innrømmer doping, sier TV 2s sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg til Dagbladet.

- Hva skjer hvis en av rytterne vinner dagens etappe? Leipheimer er jo god på tempo og kan vinne en senere etappe i rittet. Da blir det bare fokus på denne dopingsaken. Dette er ikke bra for Tour de France i det hele tatt, sier Stoltenberg.

- For mild straff TV 2-ekspert Mads Kaggestad mener straffen til rytterne er for lav. De Telegraaf melder at de fire aktive Armstrong-vitnene først vil ble straffet etter sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer