-Har den beste hesten

Fra Sverige til Biri med startrakett.

FYKER AV GÅRDE. Santana Ås har et luftig trav og kan flytte beina. Tom Horpestad kliner til fra start og tror på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FYKER AV GÅRDE. Santana Ås har et luftig trav og kan flytte beina. Tom Horpestad kliner til fra start og tror på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

|||• Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Norske Tom Horpestad, som har sitt virke i Sverige kommer til Biri med to eksepsjonelt raske hester fra start.

Katapultene Credit Tabac og Santana Ås kan begge lede fra start til mål. Sistnevnte var kjempegod på Årjäng sist, der han lå hardt på underveis og passerte på 1.11-tider. Santana Ås noterte 1.12,2 som er raskt på Årjängs-ovalen. Vi tror Horpestad-traveren henter en lengde på Flamboyant og leder fra start til mål i V65- finalen.

-    Santana Ås travet et godt løp sist på Årjäng på en god tid. Han er vant til å møte bedre hester enn dette, sier trener og kusk Tom Horpestad.

-    Han står litt langt ute bak vingen, men han er rask fra start.

Vi kliner til fra start, og jeg håper å få teten, avslører Horpestad.

-    Her blir det kjøring, lover han. 

-    Santana Ås er best i tet også, Jeg ser optimistisk på vinnersjansen.

Han er den beste hesten, sier Tom Horpestad.

-    Når det gjelder Credit Tabac, var han bra i lunsjtrav på Bjerke. Sist fikk han et for tøft løpsopplegg, og han ble naturlig nok sliten til slutt. Nå er han ute på en passende sprintdistanse og trakk et fint spor. Credit Tabac er rask fra start. Han møter kanskje noen gode, men jeg tror vi skal kjempe om seieren, sier rogalendingen som har vært trener på Årjäng i en årrekke.

Sagholen i medvind

Odd Arne Sagholen har så langt i år hatt en fantastisk fremgang med stallens hester, og seirene triller inn. Ara Faks og Frekken deler stall på den nye filialen på Langebrekke gård ved Momarken hvor Odd Arne Sagholen disponerer ti bokser. Der trives de to stallkameratene som plommen i egget med store luftegårder og store, grønne enger. I V65-3 møtes de to til dyst. Odd Arne kusker selv Ara Faks, som er vår banker i denne omgangen. Frekken får selskap i sulkyen av Geir Vegard Gundersen.

-    Ara Faks og Frekken er to jevngode hester. Ara Faks holder veldig fin form, og han har trent godt den siste tiden. Han travet et veldig bra løp på Bjerke sist. Jeg synes Ara Faks har et veldig fint løp på papiret, sier trener og kusk Odd Arne Sagholen.

-    En god vinnersjanse på papiret og min beste sjanse for dagen, sier Sagholen.
 
-    Frekken har en god kusk (Geir Vegard Gundersen, red.anm.) som kjenner hesten godt fra før. De har vel vunnet noe sånt som tolv-tretten løp sammen. Det er ingen ulempe, sier Momarken-treneren.

-    Frekken har et litt dårlig spor, men løser det seg litt underveis ender han langt framme. Han kan vinne.

Begge mine hester står fint inne i løpet grunnlagsmessig, sier Odd Arne Sagholen som vinner med de fleste av stallens hester, både varmblods- og kaldblodshester om dagen. I V65-3 kan Sagholen-stallen ta dobbeltseier.

-    Hva med Kipalill i V65-1?

Kipalill står greit til for å smyge med. Hun har et greit løp på papiret, og jeg tror på en trippelsjanse, sier Odd Arne Sagholen. 

Ukens V65-omgang arrangeres av Biri travbane ved Mjøsas bredd.