-  Har dere bra lag?

For seks år siden var John Carew og Fredrik Kjølner med på å banke Besiktas som VIF-spillere. I kveld er de rivaler på hvert sitt lag i UEFA-cupen.

BODØ (Dagbladet): Minnene fra mirakelkampen i Istanbul, der Vålerenga lå under 3- 0 ved pause, men snudde til 3- 3 og kvartfinaleavansement i andre omgang, er klistret i hukommelsen til begge to. Fredrik Kjølner tror aldri noe slikt kan skje med Bodø/Glimt.

-  Nei, vi har en god sjanse til å vinne hjemme. Så får vi se hvor mye vi kan ha med oss ned til Istanbul. Men jeg tror ikke at vi kan ta igjen 0- 3 en gang til. Besiktas er nok et bedre lag. De har i alle fall en bedre spiss nå, humrer Kjølner.

-  Bra lag?

John Carew har også sterke minner fra høsten 1998. Under landlagssamlingen forrige uke foreslo Carew sjøl at Dagbladet skulle arrangere et møte mellom ham og Kjølner for å mimre om gamle dager. Men: Carews nye hverdag som superstjerne i Tyrkia hentet ham inn. Mandag fikk han presseforbud og munnkurv av Besiktas-ledelsen på grunn av hatkampen mot Galatasaray søndag. Og avtalen med Kjølner ble lagt på is. Men da Glimt-stopperen troppet opp for å hilse på sin gamle lagkompis på gårsdagens Besiktas-trening, var Carew på pletten. Han gikk rett bort til Kjølner og ga ham en stor bamseklem.

-  Jeg var og gikk på kjøpesenteret i dag. Bor du her i sentrum? spurte en smørblid Carew.

Og etter å ha skrytt av gressteppet, ville Carew høre om Glimt.

-  Har dere bra lag, eller? spurte han Kjølner.

Og Glimt-klippen kunne forsikre Carew om at Glimt-laget er kraftig styrket med kaptein Stig Johansen tilbake fra skade. Dessuten har ikke Runar Berg rukket å få gule kort enda i UEFA-cupen, og spiller fra start.

Småkjølig

Carew dristet seg, presseforbudet til tross, til å si noen få ord.

-  Jeg tør bare ikke prate. De følger godt med på hva jeg gjør.

-  Hva synes du om været?

-  Det er småkjølig, men det er ikke noe problem. Det er ganske kaldt i Istanbul også. Jeg gleder meg som bare det til kampen, sier han.

Det gjør Kjølner og. Han har bare spilt mot Carew én gang før, som VIF-spiller da Carew var i RBK.

-  Det var harde tak da. John er veldig sterk. Kanskje den sterkeste spilleren jeg har spilt mot. Han er flink til å bruke styrken og farten, sier Kjølner.

-  Jeg mener at han uten tvil er Norges beste spiss.

I Vålerenga-tida fikk også Kjølner se begge sidene av Carew.

del Bosque-skryt

-  Han har alltid hatt noe ved seg. Han har vært en stjerne siden han slo gjennom. Og før cupfinalen i 1997 hadde John nærmest egne pressekonferanser. Men John har alltid vært ydmyk, blid og grei.

Skjønt. Kjølner husker episoder der Carew gikk over streken.

-  Jada, jeg husker at John droppet en trening før en viktig kamp, fordi han hadde time hos frisøren, he-he.  I går lanserte Besiktas-trener Vicente del Bosque Fredrik Kjølner som Glimts beste spiller, og karakteriserte ham som «han litt gamle spilleren som var god både framme og bak på banen».

ERTELIG MØTE: Fredrik Kjølner trosset fem små varmegrader for å hilse på gamlekompisen fra Vålerenga, John Carew. Det ble et hjertelig gjensyn.