- Har det kanskje ikke så artig sjøl

Bjørn Hansen spør seg om holdningene på landslaget er så fantastiske som de hevdes å være. Steffen Iversen og Ola By Rise svarer på tiltale.

TA`QALI (Dagbladet.no): Tidligere i dag gikk fotball-lektor Bjørn Hansen ut og stilte spørsmål ved holdningene på det norske fotball-landslaget.

Særlig er det spillernes lekehelikopter-flyging og papirkasting i full offentlighet som har fått ham til å reagere.

Assisterende landslagssjef Ola By Rise ønsker å berolige sin venn.

- Trenger alle dyr i Arken

- Nå tror jeg det er omfanget Bjørn reagerer på, men det ser kanskje verre ut utad enn det faktisk er. Dette er noe av prisen for at vi velger å holde landslaget så åpent for pressen, som liker å ta tak i spillernes sprell, kommenterer han for Dagbladet.no.

- Landslaget er et Norge i miniatyr, og vi trenger alle dyr i Arken. Derfor må vi være rause og romslige. Vi kan ikke lobotomere folk for at de skal oppføre seg likt på samling, fortsetter den tidligere landslagsmålvakta.

Han understreker at det stilles krav om profesjonalitet på trening og i kamp, men mener ikke det betyr at alle trenger å oppføre seg likt utafor banen hele tida.

Landslaget har også leseløver

MÅ HA FRIHET: Steffen Iversen sier han er avhengig av friheten de har. Ellers vil det gå utover humøret og prestasjonene. Foto: ARNT E. FOLVIK
MÅ HA FRIHET: Steffen Iversen sier han er avhengig av friheten de har. Ellers vil det gå utover humøret og prestasjonene. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Brede (Hangeland, journ.anm.) og Sigurd (Rushfeldt) vil kanskje bruke tida si på ei bok, og kanskje er det de som er de ideelle rollemodellene. Men det betyr ikke at andre ikke skal få fly radiostyrt helikopter, mener han.

De ivrigste helikopterpilotene er uten tvil Erik «Panzer» Hagen og Steffen Iversen.

Førstnevnte vil ikke kommentere Hansens utspill, utover at han ikke mener spilloppene påvirker spillet i negativ retning (snarere tvert imot, skal vi dømme ut fra kanonkampen på lørdag ...). Iversen, som kjenner Hansen også fra Rosenborg-miljøet, er derimot klar.

- Trenger frihet

- Bjørn Hansen får ha sin mening, han har det vel kanskje ikke så artig sjøl, jeg vet ikke. For ham er det bare fokus på fotball som teller, sier spissen til Dagbladet.no.

Iversen understreker at han er seriøs på trening og i kamp, og han mener det får holde.

- For meg er det viktig å få være litt fri for å kunne prestere maks. Det er nødvendig at vi har stor takhøyde, sier Iversen.

Les også: - Vi har bedre humør enn svenskene

- Har det kanskje ikke så artig sjøl
LEKETØY: Erik Hagen og de andre landslagsgutta har lekt med modellhelikopter den siste uka.