Har det klikket for deg, Marit?

Landslagstrener Marit Breivik går rundt og tygger, og lurer på når hun skal legge seg. Ikke for kvelden. Men for motstanderen. Har det klikket fullstendig for henne?

I gårsdagens utgave av Dagbladet leverer Breivik en VM-melding som slår det aller meste:

«Det går an for oss å vurdere etter hvert om det lønner seg å bli nummer to i pulja vår. Vi kan tygge litt på dette.»

Nei, Marit, tygg på noe annet.

Det går ikke an å vurdere om vi skal stille med hodet under armen mot Usbekistan, tape med to mål, og på den måten unngå et møte med de danske favorittene før en eventuell finale.

Hadde hun ikke tenkt samme tanker høyt ved en tidligere anledning, så kunne vi bokført denne øvelsen som en kortslutning.

Men hun mener faktisk alvor.

Skams skyld

Denne blunderen handler ikke om taktikk eller smarte disposisjoner.

For det er godt mulig at Norges medaljesjanser stiger jo seinere vi møter Danmark i VM-turneringen.

Og i sitt stille sinn har noen hver lest seg til en drømmerute gjennom et turneringsoppsett, og gjort refleksjoner om hvilke motstandere de lettest kan slå i en kvartfinale.

Men det er noen funderinger du for skams skyld ikke bør foreta høyt.

Aller minst bør du flagge dem som strategi.

Selv ikke gangsteren Don King, som styrte tungvektsboksingen som det var hans egen lille kiosk, stilte til kamp med uttalt beskjed om hvem av hans menn som skulle legge seg.

Nå opererer håndballsporten riktignok med andre føringer for rett og galt enn idretter flest.

Hvor kan du ellers påberope deg et slags krav om hjemmedømming, og etterpå rase i avisene hvis dommerne ikke var mer enn 60-40 i din favør?

Ingen steder, selvfølgelig.

Det skulle bare mangle.

Men her er det altså mulig. Da skal vi ikke engang være en smule forarget på vegne av de tipperne som legger igjen førjulspenger hos Norsk Tipping, vel vitende om at noen hundrelapper på Norge til 1,50 i odds mot Kroatia normalt skal være vel anvendte penger.

Slagplan

Det mest interessante vil til syvende og sist være rollen som flue på veggen under spillermøtet, der Marit Breivik legger fram slagplanen.

Hva sier hun der?

- Okei, jenter. Forbudt med kontringer i dag! Heidi, hvis kantene starter etter en redning, ved en ren forglemmelse, altså, så skal du holde ballen, bøye deg ned over den, og knyte skolissene.

- Jammen, Marit, hvis jeg allerede har knyttet dem?

- Ja, da... Nå skal vi se... Da gjør du det en gang til. For sikkerhets skyld, Heidi! Og dere andre: Vi prøver et offensivt forsvar den første omgangen, så husk å stå stille. Ikke flytt dere, men sørg for at kroatene har rom å gå i.

- Jammen, Marit, burde vi ikke trene flatt forsvar også?

- Joda, det gjør vi etter pause, hvis vi ligger under med mange nok mål. Da er det viktig at dere ikke har noe kroppskontakt med motspillerne. Vær forsiktige! Ingen smeller, Trine! Og ingen tacklinger, Susann! I hvert fall ikke før denne kampen 100 prosent sikkert er tapt.

Blir det noe i den duren?

I så fall: Lykke til, jenter.

Marit Breivik