Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har det veldig fint

Forrige søndag bekreftet hekkeløperen forholdet til eks-alpinist Aksel Lund Svindal.Hun ønsker ikke å snakke om forholdet, men innrømmer at hun har det fint.

TIL BISLETT GAMES: Therese Johaug og Amalie Iuel.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
TIL BISLETT GAMES: Therese Johaug og Amalie Iuel. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Bislett Games-general Steinar Hoen kunne tirsdag presentere en rekke nye øvelser og utøvere til årets utgave av stevnet - døpt «Impossible Games» på grunn av coronapandemien.

Foruten langrennsdronning Therese Johaug, har Hoen fått med seg Norges største friidrettsstjerner, blant dem Karsten Warholm, Ingebrigtsen-brødrene og Amalie Iuel (26).

Sistnevnte bekreftet søndag at hun og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har funnet kjærligheten, og med det danner norsk idretts nye superpar. Det var også det første temaet som ble bragt på banen da Iuel tok imot spørsmål fra pressen.

- Jeg har sagt det jeg vil om den saken, sier Iuel.

KJÆRLIGHET: Friidrettsutøver Amalie Iuel blir stilt spørsmål om sin nye kjæreste, Aksel Lund Svindal. Video: NTB/Scanpix. Vis mer

- Har det fint

Da Dagbladet følger opp med spørsmål om hvor bra hun har det, på en skala fra en til ti, akkurat nå, svarer hun:

- Personlig har jeg det veldig fint, sier hun til Dagbladet.

Sesongen ble stanset for Norges beste hekkeløper og resten av friidrettsstjernene. Bislett Games har imidlertid klart å finne løsningen i samsvar med smittevernregelene.

Da lekene først ble annonsert tidligere i vår, ble det opplyst at Iuel skulle løpe 200 meter hekk med Isabelle Pedersen. Endring i smittevernreglene åpner imidlertid opp for flere deltakere.

Nå er det klart at hun i stedet løper 300 meter hekk, mot danske Sara Petersen og sveitsiske Lea Sprunger.

HEKKEYNDLING: Amalie Iuel. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
HEKKEYNDLING: Amalie Iuel. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Motivert

Overfor Dagbladet innrømmer Iuel at konsekvensene av pandemien tidvis har påvirket treningen, men hun sier hun likevel føler seg bra.

- Leif Olav (Alnes, trener, red. anm.) er løsningsorientert, og han lar ikke viruset stoppe oss. Jeg føler vi har løst det ganske greit. Motivasjonsmessig er det fint. Det meste er utsatt, men det store målet er utsatt til neste år, og gir oss mer tid til å forberede oss. Vi må se det sånn, sier Iuel.

Derfor er det et høydepunkt at det kommer et stevne i norsk regi 11. juni.

- Jeg synes det er kjempekult at vi får til det. Det er over all forventing, når vi ikke trodde det kom til å bli noe særlig. Det er strålende at de også får med internasjonale utøvere, sier Iuel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!