Har dette laget stått for den største kollapsen i moderne fotballhistorie?

Hellas' utrolige fall.

HVA HAR SKJEDD? Giannis Maniatis og Kostas Manolas (t.v.) lurer på hva som har truffet dem når de er på vei mot hjemmetap mot Færøyene. For bare et år siden kunne Sokratis Papastathopoulos juble for scoring i åttedelsfinalen i VM. Begge foto: NTB Scanpix
HVA HAR SKJEDD? Giannis Maniatis og Kostas Manolas (t.v.) lurer på hva som har truffet dem når de er på vei mot hjemmetap mot Færøyene. For bare et år siden kunne Sokratis Papastathopoulos juble for scoring i åttedelsfinalen i VM. Begge foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange norske fotballfans har gledet seg over Islands enorme opptur det siste året, og det foreløpige høydepunktet kom torsdag da Nederland ble slått 1-0 på bortebane.

Det betyr at islendingene nå bare er en hårsbredd unna sitt første sluttspill noensinne.

Men samtidig som nye epoker starter i fotballen, er gamle nødt til å slutte.

Der kommer Hellas til de grader inn i bildet. Grekerne har nemlig ikke bare en økonomi i gigantisk trøbbel. De har også et fotballandslag som har gått fra stabile prestasjoner og gjentatte sluttspill til en tilnærmet total kollaps.

VM-suksess Vi begynner med sommeren 2014:

Hellas tar seg videre fra gruppespillet under VM i Brasil for første gang i landets fotballhistorie etter tap mot Colombia, uavgjort mot Japan og seier mot Elfenbenskysten.

I åttedelsfinalen mot Costa Rica blir det tap på straffekonk, men selv om et kynisk og effektivt gresk lag ikke får noen nye venner under mesterskapet, er det likevel en enorm opptur for laget mange mente var VMs svakeste på forhånd.

Prestasjonen i Brasil var uansett ikke noe blaff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.