RAZZIA: Østerriksk politi tok onsdag beslag i store mengder medisinsk utstyr og medikamenter i en politiaksjon mot det kasakhstanske VM-laget i skiskyting.

Foto: Scanpix/Berit Roald
RAZZIA: Østerriksk politi tok onsdag beslag i store mengder medisinsk utstyr og medikamenter i en politiaksjon mot det kasakhstanske VM-laget i skiskyting. Foto: Scanpix/Berit RoaldVis mer

Skiskyting-VM i Hochfilzen:

- Har dopingtestet hele landslaget

Det østerrikske politiet skal ha funnet store mengder medikamenter på tilholdsstedet til det kasakhstanske landslaget i skiskyting.

(Dagbladet): Onsdag gjennomførte det østerrikske politiet, Bundeskriminalamt, en razzia av hovedkvarteret til det kasakhstanske landslaget i skiskyting. Der skal det ha blitt konfiskert en rekke medikamenter og mobiltelefoner, skriver politiet i en pressemelding.

- Vi har valgt å dopingteste hele det kasakhstanske landslaget og venter på resultatene, sier Det internasjonale skiskytterforbundets (IBU) generalsekretær Nicole Resch på en pressekonferanse.

De kasakhstanske utøverne har fått tillatelse til å ta del i dagens mix-stafett.

- Overrasket

- Hvis det stemmer at det er ulovlige midler som er funnet, er det forferdelig at folk ikke lærer og forstår alvoret, sier Skiskytterpresident Erlend Slokvik til NTB.

Slovik er overrasket over at en slik sak dukker opp nå.

- Det har vært så mye fokus på dette den siste måneden og løperne har vært så tydelige, så jeg er overrasket over at man tar sjansen på å frakte med seg så mye medisinsk utstyr og ampuller, som det er sagt, sier Slokvik.

Ble mistenksomme i januar

Politiet skal ha blitt mistenksomme etter å observert en person ved en bensinstasjon i Øst-Tyrol i januar. Ved bensinstasjonen skal det ha blitt funnet en større kartong med diverse medisinske instrumenter, deriblant sprøyter og ampuler.

Rundt 30 politimenn skal ha deltatt i søket. Representanter for politiet og IBU bekrefter at medikamenter ble funnet på de aktuelle utvørnes rom.

Verdensmesterskapet i skiskyting er i østerrikske Hochfilzen.