Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har drømt om dette siden jeg var 6 år

Selv svenskene jublet etter norsk Vasalopp-seier.

(Dagbladet.no): Jørgen Aukland har vært fryktelig nær en rekke ganger, men aldri gått helt til topps i verdens største og mest prestisjefulle langløp på ski, Vasaloppet.

I dag nådde han endelig sitt store livsmål. Og måten han vant på, gledet selv de svenske kommentatorene.

- Iblant får vi vinnere som bare henger på, og lar andre gjøre jobben. Jeg elsker at han bare går fra de andre, fordi han rett og slett er best, sa SVT-ekspert Anders Blomqvist.

For etter at drøye 60 av de totalt 90 kilometerne mellom Sälen og Mora var unnagjort, fikk Jørgen Aukland en luke ned til broren Anders og svenske Jerry Ahrlin.

De var ikke i nærheten av å matche tempoet hans i de tøffe motbakkene, og den siste timen av løpet gikk Jørgen Aukland i ensom majestet.

Etter tre tredjeplasser og to annenplasser var det endelig hans tur. Han er den tredje nordmannen som vinner Vasaloppet, Ole Ellefsæter vant i 1971 og Anders Aukland i 2004.

- Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år og så Vasaloppet på TV. Dette har jeg kjempet for i mange år. Jeg er utrolig fornøyd med at jeg endelig klarte det, sier han til SVT.

Smøreforholdene var krevende, ettersom det vekslet mellom kuldegrader i startområdet til varmegrader underveis. Jerry Ahrlin, som ble nummer tre, kjørte på blanke ski og fikk svi.

AUKLAND-DOMINANS: Etter fem tredje- og annenplasser, var Jørgen Aukland en særs verdig vinner av Vasaloppet. Broren Anders greide ikke å holde følge, og ble nummer to. Foto: REUTERS
AUKLAND-DOMINANS: Etter fem tredje- og annenplasser, var Jørgen Aukland en særs verdig vinner av Vasaloppet. Broren Anders greide ikke å holde følge, og ble nummer to. Foto: REUTERS Vis mer

Jørgen Aukland mestret forholdene til fulle.

- Jeg har alltid hatt trua på at jeg skulle greie det om alt stemte. Og det var rått å gå i dag, serviceteamet fungerte perfekt. Dette er det morsomste jeg har vært med på noen gang, sier Aukland.

Som var fryktelig glad for at det ikke endte med spurt denne gangen. Der mistet han seieren både i 2003 og 2005.

- Jeg er helt ferdig, og er glad for at det ikke ble noen klynge på slutten, sier han.

Thomas Alsgaard gikk inn til en sterk femteplass, fem år etter at han la opp.

image: - Har drømt om dette siden jeg var 6 år
<B>JAAAAAAAA:</B> Jørgen Aukland brølte av glede i målområdet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media