SPILLER FOR STORBRITANNIA: Lynn McCafferty, Kelsi Fairbrother og Holly Lam-Moores spiller på det britiske håndballandslaget. Foto: British Handball Association
SPILLER FOR STORBRITANNIA: Lynn McCafferty, Kelsi Fairbrother og Holly Lam-Moores spiller på det britiske håndballandslaget. Foto: British Handball AssociationVis mer

Har du britisk bestemor og et brukbart stegskudd?

Da kan du spille håndball i OL.

(Dagbladet): Håndball er ingen utbredt idrett i Storbritannia, men da London ble tildelt OL i 2012 ble de som vertsnasjon automatisk kvalifisert til lekenes håndballturnering.

Det britiske håndballforbundet har siden tildelingen prøvd å rekruttere spillere, og på sine hjemmesider har du fremdeles mulighet til å kapre deg en plass på det britiske laget selv om det bare er et drøyt år til lekene starter.

Skal man tolke skjemaet bokstavelig trenger du ikke å ha spilt håndball før, og du trenger ikke engang å være født i Storbritannia for å bli tatt med, skriver Daily Mail.

Det holder nemlig at du har britisk blod i familien, eller at du har bodd i England lenge nok til å bli gitt britisk pass. I skjemaet blir du blant annet spurt om du har spilt håndball før, og i såfall på hvilket nivå. Du må også redegjøre for andre idretter du holder på med, og hvilket treningsprogram du følger nå.

Rekrutteringen begynte allerede i 2006, og Sportsmagasinet møtte i 2008 Vigdis Holmeset. Hun ble, sammen med danske Jesper Holmris, engasjert av det britiske håndballforbundet da London-OL var et faktum.

AUDITION: Da London fikk OL i 2012, arrangerte britisk håndball audition for å skaffe spillere. "Spiller du håndball og har britisk pass, eller bare potensial, lyst og vilje? British handball vil ha deg!!". Danske Jesper Holmris (t.v) og Vigdis Holmeset har tatt i bruk norsk-danske lånord i det engelske håndballspråket. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
AUDITION: Da London fikk OL i 2012, arrangerte britisk håndball audition for å skaffe spillere. "Spiller du håndball og har britisk pass, eller bare potensial, lyst og vilje? British handball vil ha deg!!". Danske Jesper Holmris (t.v) og Vigdis Holmeset har tatt i bruk norsk-danske lånord i det engelske håndballspråket. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Deres oppgave: Å skape et best mulig håndballag i løpet av fem år.

- For to år siden tapte det britiske laget med 40 mål mot Færøyene, nå i mars vant vi med tre. Selv om vi har hatt 700 prosent framgang, trenger vi nye 700, fortalte hun Dagbladet dengang.

Den første rekrutteringsrunden endte med 700 påmeldte. Da var det klart for auditions.

- Av de 180 jentene som ble vurdert, hadde ti sett en håndball før, og tre tatt i en, ifølge Holmris.

- Hvis vi hadde hatt med alle som er med i dag, hadde vi nok klart å holde oss i norsk førstedivisjon, sa Holmeset som har trenererfaring fra flere norske toppklubber.