<strong>BESTE NORDMANN:</strong> Didrik Tønseth debuterte i verdenscupen i dag, og ble beste nordmann på en svak norsk dag. Her fra Beitostølen høsten 2010.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BESTE NORDMANN: Didrik Tønseth debuterte i verdenscupen i dag, og ble beste nordmann på en svak norsk dag. Her fra Beitostølen høsten 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Har du hørt om Didrik Tønseth?

20-åringen ble beste nordmann på 15 km i Otepää.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Den 20 år gamle verdenscupdebutanten Didrik Tønseth ble beste nordmann på en ellers svak norsk dag i Otepää.

Tønseth gikk inn til 17. plass, 1.21 bak den suverene vinneren, sveitsiske Dario Cologna.

Tønseth, som går for Byåsen, tok gull på stafetten i junior-VM i 2010. Og i sitt første forsøk i det aller gjeveste selskapet, ble han altså beste nordmann. Men det sier også en del om problemene for de mer rutinerte lagkameratene.

Petter Northug sto over på grunn av sjukdom, og de andre norske løperne skuffet på 15 kilometer klassisk individuell start.

Kershaw åpnet hardt Martin Johnsrud Sundby var tilbake etter sjukdom, og ble nummer 18. Petter Eliassen ble nummer 32, Eldar Rønning, som vant tilsvarende løp i Otepää i fjor, var også plaget av forkjølelse og endte helt nede på 37. plass og Pål Golberg ble nummer 45.

Den som ikke viste snev av svakhetstegn, var altså Dario Cologna. Sveitseren leverte en ny oppvisning i skisporet.

Kanadiske Devon Kershaw åpnet knallsterkt, og etter fem av femten kilometer ledet han med 9,5 sekunder til Cologna og 13,1 til tsjekkiske Lukas Bauer.

Suveren Cologna Cologna begynte å spise opp forspranget, og halvveis var han bare drøyt tre sekunder bak Kershaw, og etter ti kilometer var han snaue fire sekunder foran kanadieren.

Deretter fosset Cologna fra. Etter 12,5 kilometer var Cologna 18,4 sekunder foran Kershaw, og i mål vant han med 24 sekunders margin.

Lukas Bauer nærmet seg Kershaw utover i løpet, og i mål snek han seg i mål 1,2 sekunder foran Kershaw.

• Full resultatliste på fis-ski.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer