Har du Norges beste klubb?

Rett over midnatt starter Klubben i mitt hjerte. Da er det på tide å mobilisere.

• Stem på din klubb fra midnatt!

(Dagbladet.no): Sist høst opplevde jeg en av de fineste klubbkveldene mine. Som spiller, leder og trener i mer enn 40 år, har jeg hatt det bra på en del slike kvelder, og det var nettopp bra medlemmene i Fram, Larvik hadde det i selskap med hverandre da de var samlet for å ta imot vinnerdiplomet i Klubben i mitt hjerte.

Ute på den gamle grusbanen var det satt opp et stort, sprakende hjerte av fakler. Inne var det pølser og brus; svett og varmt.

Den kvelden var hele klubben samlet; alle ungene, Bjørg Eva Jensen med OL-gullet; pensjonistene som visste hvorfor Fram måtte bli et arbeiderlag og de voksne, ivrige lederne som holdt på å utvikle den litt slitte tradisjonsbæreren til hele byens samlende storklubb.

Bare de mest brennende Larvik Turn-tilhengerne vet hvordan akkurat det prosjektet ender.

Jeg har fått med meg at Fram siden sist har tapt en jevn kvalik for Østsiden om retten til å spille fotball i 2.divisjon neste år, men mest har jeg forstått at en klubb som blir drevet med så mye sosial omtanke som denne uansett kommer til å gjøre det godt i tida framover.

Omtanke

For det er omtanke Klubben i mitt hjerte dreier seg om.

Har du Norges beste klubb?

Derfor var det ikke faklene på grusbanen eller den fine stemningen som jeg husker best fra den kvelden, men en ganske hverdagslig situasjon nede ved inngangsdøra.

Det gamle klubbhuset til Fram manglet heis opp til storstua i andre etasje. Mens jeg stod nede og ventet på Dagblad-fotografen rett før vi skulle starte utdelingen, kom en gjeng med 20-åringer fra supportergruppa til A-laget for å hente en kompis. Han satt i rullestol og måtte ha hjelp opp trappa for å være med.

Ikke noe spesielt med det. Såpass kameratskap skulle vel egentlig bare mangle. Men det var noe med måten hjelpen ble gitt på og varmen i vennskapet mellom gutta som satt igjen og som gjorde at jeg etterpå ofte tenker på Fram fra Larvik og blir glad.

Stem på din klubb

Det er nettopp den klubben du tenker på dette dreier seg om.

I Norge er det mange av dem; over 13 000 spredd til hvert sted, hver skole og nesten hver eneste arbeidsplass. Fra midnatt kan du stemme på din her på Dagbladet.no. Det er en avstemning der det blir lett å finne fram og lett å få folk med.

I fjor var det nesten 200 000 som stemte, og høres det tallet vel stort ut for at du tror du kan vinne, er det greit å huske på at vi har bygget opp avstemningen slik at det er sjanser for alle.

Det gjelder bare å mobilisere med venner og bekjente rundt din klubb.

Samlet hele bygda

Fram Larvik som i fjor vant klassen for fleridrettslag med mer enn 500 medlemmer, brukte e-posten flittig for å dra fra Start de siste dagene av konkurransen. På den måten ble Larvik sterkere enn mer folkerike Kristiansand.

I Svarstad som ble best i klassen for fleridrettslag under 500 medlemmer, samlet idrettslederne hele bygda og fikk et stemmetall som omfattet absolutt alle som bor der.

Det er typisk for denne gruppen som tidligere er blitt vunnet av små Nordlandsklubber som Hemnes og Dalselv.

Vinner Brann her også?

Klassenfor spesialidrettslag med mer enn 100 medlemmer er tradisjonelt en nesten ren duell mellom de store publikumslagene. Sist gang var det tett mellom VIF fotball og Brann helt i toppen, med Rosenborg ikke så langt etter.

I gullstemningen ligger det kanskje an til den første Bergensseieren denne gangen, om ikke nyheten om Martin Andresens overgang til Vålerenga gir så tro på framgang i Oslo at tilhengerne stemmer fram sin fjerde seier på rad.

Eller blir dette året da den voksende Lyn-fansen viser ny styrke ved å erobre flertallet i hovedstaden, der Fredrikstad fortsetter fotballboomen i byen, der Aalesund feirer første vinter som Tippeliga-lag eller der Viking markerer starten på en ny storhetstid for de mørkeblå?

OL-effekt i Tromsø?

Mens medlemsgiganten NTNUI har dominert klassen for bedrift –og studentidrettslag, har det hver gang blitt nye vinnere i konkurransens minst klasse for spesialidrettslag med færre enn 100 medlemmer.

Her var det ishockeyklubber i teten i fjor med Narvik Hockey helt på topp foran Tromsø Hockey. Siden den gang har Tromsø startet med OL-forberedelser og nye ambisjoner for hallidrettene sine. Så spørs det om den entusiasmen smitter over på en konkurranse som alltid er blitt vunnet av de ivrigste av de små idrettsklubbene.

Uansett har du tid til å mobilisere for din klubb fra stemmelokalet åpner kl.00.01 i natt til det stenger fredag 16.november kl.12.00.

Om klubben din holder følge med teten, kan du sjekke i papirutgaven til Dagbladet hver dag fra førstkommende søndag. Der presenterer vi 10 på topp i hver av de fem klassene.

Sluttresultatet kommer i Dagbladet lørdag 17.november.

Før den tid er det du som avgjør.

VANT I FJOR: På grusbanen utenfor var hundrevis av fakler tent for å gi et flammende bevis på klubbstoltheten i IF Fram fra Larvik.
DET SMAKTE: Over 200 klubbhjerter hadde møtt fram for å feire seg sjøl med kake på klubbhytta i Larvik.