TIL TOUREN: Johannes Høsflot Klæbo skal gå sin første Tour de Ski i år. Her er han fra NM i 2018 . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIL TOUREN: Johannes Høsflot Klæbo skal gå sin første Tour de Ski i år. Her er han fra NM i 2018 . Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Fantaski - et mangerspill for langrenn

Har du peiling på langrenn? Nå kan du vinne skiutstyr for 10 000

Spill langrennsspillet Fantaski under Tour de Ski og vinn premier.

29. desember starter årets utgave av Tour de Ski. Fram til 6. januar skal utøverne krige seg gjennom sju etapper, før det står igjen én kvinne og én mann som vinner på toppen av monsterbakken.

Under Tour de Ski har du muligheten til å vinne flere premier. Alt du trenger å gjøre er å spille Fantaski.

Fantaski er et managerspill for langrenn, laget av Dagbladet og Swix. Du skal sette opp et lag bestående av seks kvinner og seks menn, og får poeng ut ifra hvordan dine utøvere plasserer seg.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Dette kan du vinne

For å være med i konkurransen, må du sette opp et lag inne på Fantaskis sider. Du blir automatisk registrert til konkurransen hvis du har et lag bestående av 12 utøvere og holder deg innenfor budsjettet på 130 millioner.

De som tar med seg flest poeng gjennom hele Tour de Ski, er med i kampen om disse premiene:

  • 1. plass: Skiutstyr for 10 000 kroner fra Swix.
  • 2-5. plass: Skiutstyr for 2000 kroner fra Swix.
  • 6-7. plass: Skiutstyr for 1000 kroner fra Swix.
  • 8-10. plass: Smøresett levert av Swix.

Byttedager

Siden Tour de Ski blir såpass viktig for sammendraget, og at det er mange etapper på kort tid, kommer vi til å gjøre en forandring nå fra tidligere runder når det kommer til bytter.

Tidligere har Fantaski-spillerne blitt «tvunget» til å ta ut ett lag til hele verdenscuphelga. Det forandrer vi nå.

Mandag 31. desember og fredag 4. januar er det hviledager i Tour de Ski.

Da gir vi også alle brukerne mulighet til å bytte på laget sitt. Du kan gjøre så mange bytter du vil, uten at det koster deg poeng.

Det gjør at du kan kontrollere eventuelle frafall, skader eller andre situasjoner som dukker opp, samtidig som det blir en jobb å finne de som tar sammenlagtseieren.

Derfor blir det viktig at du husker disse byttedagene under Tour de Ski.

Spesielt mot slutten av Touren blir det viktig å få inn de som kjemper om sammenlagtseieren. I faktaboksen i slutten av denne saken kan du se poengene som blir delt ut.

For å gjøre byttene går du inn på Fantaskis sider, inn på «Sett sammen lag» og gjør dine bytter.

Finn sammenlagtvinnerne

Fantaski følger FIS' poengliste i verdenscupen, og det betyr at det er masse poeng å kjempe for under Tour de Ski.

Den som er først opp monsterbakken på Tour de Skis avslutningsetappe får 400 poeng, i motsetning til de 100 poengene det vanligvis gis for verdenscupseire.

Det kommer i tillegg til alle andre poengene som blir delt ut. Med andre ord: Du bør ha de som vinner på laget ditt når alt skal avgjøres.

Dagbladet har skrevet en sak om forhåndsfavorittene. Den finner du her.