- Har du sett. Fytterakkern, for ei finte

Zuccarello fant fram godfinta og ble straffehelt igjen.

TO KALDE MENN: Målvakt Henrik Lundqvist stoppet to av Los Angeles Kings' straffer, mens Mats Zuccarello Aasen scoret på en av Rangers' sine. Det ga New York-laget to viktige poeng i NHL.Foto: SCANPIX/AP/Frank Franklin
TO KALDE MENN: Målvakt Henrik Lundqvist stoppet to av Los Angeles Kings' straffer, mens Mats Zuccarello Aasen scoret på en av Rangers' sine. Det ga New York-laget to viktige poeng i NHL.Foto: SCANPIX/AP/Frank FranklinVis mer

(Dagbladet): New York Rangers - Los Angeles Kings 4-3 e.str.

New York Rangers tok sin andre seier på rad i natt, da Los Angeles Kings ble slått etter straffeslagkonkurranse i Madison Square Garden.

Og igjen ble Mats Zuccarello Aasen en av heltene.

«Zucca» misset sitt første straffeslag i NHL mot Pittsburgh Penguins for to uker siden, men mot Kings var nordmannen tilbake i sitt iskalde humør. Og fant fram den gode, gamle finta.

- Har du sett. Så kvikke hender og føtter. Fytterakkern, for ei finte, utbrøt kommentatorene på NHL Network.

- Jeg gjorde mitt vanlige «move». Til slutt finner de (målvaktene) nok ut hva jeg gjør, men så lenge det fungerer, er jeg fornøyd, sier Mats Zuccarello Aasen, ifølge NTB.

Lite spilletid
Sammen med Erik Christensen og en strålende Henrik Lundqvist i mål sørget han for at Rangers tok to viktige poeng etter straffekonkurransen, og for at han selv står med fem mål på seks forsøk i den øvelsen.

Zuccarello fikk forøvrig lite spilletid i natt, bare 8.24 minutter. Kun i sin tredje NHL-kamp, 29. desember i fjor, ble det mindre tid på nordmannen.

- Det er spesielt deilig å bidra til seieren i en kamp som denne når man ikke får all verden spilletid. Da gjør man litt nytte for seg likevel, sier 23-åringen.

Nordmannen har nå scoret tre og bidratt med elleve assists hittil i sin 24 kamper lange NHL-karriere, og får skryt av John Tortorella for måten han står fram på selv med lite istid.

- Jeg bekymrer meg ikke for ham. Han har slitt litt med spillet innimellom, men han er så moden at han selv klarer å vurdere sine egne prestasjoner. Jeg har ingen problemer med ham, og forhåpentligvis får vi ham snart tilbake i en god stim, sier Tortorella.

Historisk målvakt
En av de andre straffeheltene, Henrik Lundqvist, er nå en av bare fem Rangers-målvakter i historien som har vunnet 200 kamper for klubben.

Han er den andre svenske NHL-målvakten gjennom tidene som har greid det, etter at Tommy Salo stoppet på 210.

- Jeg er glad på hans vegne, skryter trener John Tortorella av svensken.

- Det er en herlig følelse, det er en milepæl, sier Lundqvist selv, etter å ha gjort 25 redninger i kampen og stoppet to straffer.

- Jeg er glad for at jeg har kunnet være her i nesten seks år nå. Jeg håper jeg kan bli her i 200 kamper til, sier han, ifølge Rangers' hjemmesider.

Betryggende
Rangers snudde 0-1 til 2-1 og 3-2 i kampen mot Kings, men bortelaget utliknet med knapt tre minutter igjen på klokka. Da var det klart for Mats Zuccarello Aasen og co.

Trener Tortorella syns det er betryggende å vite at han har sikre straffeskyttere på laget.

- Erik og Zucca har åpenbart gjort jobben sin der, sier han.

New York Rangers spiller ny kamp allerede i natt norsk tid.

Da skal Zuccarello og resten bryne seg på naborivalen New Jersey Devils, som det senest 3. februar ble 2-3-tap for.