Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ekstremt mye å lære av John Arne

Riises erstatter er klar. Og beskjeden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): Marius Johnsen har en utakknemlig oppgave til vanlig: Han konkurrerer om en venstrebackplass på landslaget mot en av de aller mest suksessrike norske spillerne for tida. Men når John Arne Riise er skadd, åpner det seg for blant andre Johnsen.

- Allerede før samlinga skjønte jeg at det var mulig at jeg kom til å starte kampen mot Ungarn, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Og når Trond Erik Bertelsen måtte kaste inn håndkleet i dag, er Johnsen den eneste backen igjen i landslagstroppen. Det betyr startplass, og høyst sannsynlig nitti minutter i EM-kvalikåpninga lørdag.

Men gjør det noen forskjell for en landslagsspiller å vite at han skal spille fra start tre dager før kampen, framfor å måtte vente på landslagssjefen beslutning samme dag?

- Egentlig ikke. Jeg forbereder meg som om jeg skulle spille kampen uansett, sier Johnsen, som først og fremst har sin styrke i lufta og i duellstyrken sin.

- Jeg kan nok bidra litt på dødballer, ja. Jeg er en av mange på dette laget som kommer til å ofre meg for å score om jeg får sjansen i motstanderens sekstenmeter.

De foregående landslagssamlingene har Johnsen benyttet til å lære. Først og fremst har han studert hva rivalen og lagkamerat John Arne Riise gjør på banen. De små detaljene han har plukket opp har gjort Marius Johnsen til en bedre back.

- Jeg har ekstremt mye å lære av John Arne Riise. Det er vanskelig å skulle utkonkurrere han, og helt ærlig må jeg si at det var trist at han ble skada før disse kampene.

FÅR SJANSEN: Både John Arne Riise og Trond Erik Bertelsen er skadd, og dermed spiller Marius Johnsen venstreback mot Ungarn. Foto: SCANPIX
FÅR SJANSEN: Både John Arne Riise og Trond Erik Bertelsen er skadd, og dermed spiller Marius Johnsen venstreback mot Ungarn. Foto: SCANPIX Vis mer

Johnsen forteller at han sendte tekstmeldinger til John Arne med en gang han fikk høre at Liverpool-backen var skadd for å høre hvordan det gikk med ham. Og det at det nettopp er Marius som er nødt til å prestere på Riises plass skremmer ham ikke i det hele tatt.

- Neida, det blir bare gøy. Det er bra med litt trøkk, smiler han.

Hvilke 11 mener du bør starte mot Ungarn?

image: - Har ekstremt mye å lære av John Arne
SAVNER RIISE: Marius Johnsen synes det er trist at John Arne Riise er skadd.