GÅR ENDELIG SKIRENN: Petter Northug stiller til start på Gålå i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR ENDELIG SKIRENN: Petter Northug stiller til start på Gålå i helga. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Northug-bråket

Har endelig bestemt seg: Northug går skirenn i helga

Sesongdebuterer i Norgescupen på Gålå.

(Dagbladet): Petter Northug ble som kjent vraket til verdenscupåpningen i finske Ruka som går denne helga.

Spørsmålet var hva Northug kom til å gjøre i stedet, for å være best mulig forberedt til å gå verdenscup på Lillehammer neste helg.

Nå har han bestemt seg. Petter Northug skal gå Norgescup på Gålå, melder NRK.

Trener Stig Rune Kveen bekrefter overfor Dagbladet at Northug stiller til start 15 kilometeren fredag.

- Det er også stor mulighet for at han går sprinten i morgen, sier Kveen til Dagbladet.

Mye omtalt

Selv om han foreløpig ikke har gått et eneste skirenn denne sesongen, har Petter Northug denne uka rukket å bli Norges mest omtalte langrennsløper. Det hele startet med vrakingen til verdenscupen søndag, der Northug svarte med å lange ut mot både forbundet og lagkamerater i en Instagram-post.

Kveen sier Northug har trent godt denne uka.

- Først og fremst tar han konkurransene som fine gjennomkjøringer. Vi håper det går fint, han har trent bra denne uka og brukt dagene bra, sier Kveen.

- Resultatet er ikke viktig, men det viktigste er å komme i gang med gjennomkjøringene med startnummer på brystet. Da tar han i mer enn til vanlig.

På Lillehammer neste helg er det sprint og 30 kilometer med skibytte som står på rennplanen.

Viktig med god trening

Det hele startet da Petter Northug mandag ikke var blant de ti som reiste til Finland og skal gå verdenscup i Ruka denne helga.

31-åringen ble i stedet hjemme, der trening er hovedfokus. Northug er lovet startplass under verdenscuprennene i Lillehammer neste helg.

Foran rennene får Northug forberede seg slik han selv vil, og landslaget ville ikke legge noen føringer. Rennene ville i så fall bli en del av treningsopplegget, sa landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet tidligere denne uka.

- Det viktigste nå er at han får en god treningsperiode før verdenscupen på Lillehammer og renn i høyden. Gålå blir i så fall bare en del av treningsopplegget og resultat vektlegges ikke, sier Løfshus.

PS! Rennet starter klokka 11. Fra klokka 10 er det prolog i sprinten i verdenscupåpningen, med utslagsrunder fra klokka 12.30.