Har enorm starthurtighet i beina

Røste Bo har tatt steget opp i den ypperste eliten.

Sønnen til stjernetraveren Jærvsøfaks begynner å nærme seg sin far i kapasitet. Han slipper også å møte de aller beste i V75-6 på Biri lørdag.

Den superspeedige hingsten står spennende til i et perfekt springspor. Sju-åringen er Dagbladet og manges holdepunkt denne V75-omgangen.

-Du har signalisert at du kliner til fra start med 15 Røste Bo?

-Det blir vel til det. Hesten går veldig på selv fra start. Fra et fint spor får vi stor fart. Vi satser framover direkte. Røste Bo har gått veldig fine løp mot bedre hester enn det han møter lørdag. Jeg synes han har en veldig stor vinnersjanse. Det er min største vinnersjanse denne lørdagen, sier kusk Åsbjørn Tengsareid.

-Du kusker 9 Rysjkin i V5-1. Kan den hesten vinne?

-Han var god sist til en andre plass på sprintdistanse. Det er ikke hans favoritt. Galoppfaren er alltid til stede. Men han er god hvis han unngår galoppen. Det er faktisk en stor vinnersjanse dette også. Men her er galoppfaren større enn med Røste Bo.

Når det gjelder 8 Berto Tessa i V75-7 gjorde et greit løp første gang ut i regi for sin nye trener Sigbjørn Kolnes. Hun kan ha en trippelsjanse med løp i kroppen.

Treneren tror på seier

ENORMT STARTHURTIG. Røste Bo er sjelden hurtig fra start. Det skal motstanderne få merke i V75-6 når kusken setter fart. Foto: HESTEGUIDEN.COM
ENORMT STARTHURTIG. Røste Bo er sjelden hurtig fra start. Det skal motstanderne få merke i V75-6 når kusken setter fart. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Dagbladets banker Røste Bo trenes av Kåre Refsland. Det er betryggende, at også han tror på seier.

-På papiret ser det ut som en grei oppgave. Vi var veldig heldige med sporet. Han er enormt rask ut. Vil han, så kan han faktisk ta teten på et tidlig tidspunkt. Røste Bo har startet litt tett og har fått det rolig i trening. Men han ser fin ut.

-Hvis alt går normalt, er dette en stor vinnersjanse, sier Kåre Refsland til Dagbladet.no.

VENTER MED GLISET. Trener Kåre Refsland er kraftig optimist med Røste Bo i V75-6. Men han venter litt med seiersgliset.