I MEDALJEKAMPEN: Aksel Lund Svindal er 16 hundredeler bak ledende Carlo Janka før andreomgangen i storslalåmen. Foto: Scanpix.
I MEDALJEKAMPEN: Aksel Lund Svindal er 16 hundredeler bak ledende Carlo Janka før andreomgangen i storslalåmen. Foto: Scanpix.Vis mer

- Har et glimrende utgangspunkt

Aksel i medaljekampen før andreomgang i storslalåm.

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal kom dårlig ut av kompresjonen, og krysset målstreken 16 hundredeler bak ledende  Carlo Janka.

Dårlig start til tross, en brilliant avslutning sørget for tredjeplass foran andreomgangen.

- Jeg gikk aggressivt ut fra start, men ut av kompresjonen, der flaten starter, var jeg nesten på rompa. Jeg traff ikke så godt i mellompartiet heller, men nederst gikk det veldig bra, sa Svindal om førsteomgangen sin.

-  Jeg har et glimrende utgangspunkt, og jeg kjørte en omgang der det stemte ganske bra for meg, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Kjetil Jansrud leverte en litt skuffende førsteomgang, og ligger 80 hundredeler bak Janka.

Nå må nordmannen sette sin lit til en god andreomgang for å hekte seg på i medaljekampen.

- Dette var helt greit, uten at jeg gjorde det helt store. Jeg fikk aldri følelsen av at det gikk særlig fort for meg i denne førsteomgangen, sa Karlsen til NTB., sier Kjetil Jansrud til NTB.

Leif Kristian Haugen greide ikke komme seg blant de 30 beste i første omgang.

Det er derimot Truls Ove Karlsen, som ligger 1,66 sekund bak Carlo Janka.

Dagbladet oppdaterer saken etter andreomgangen.

SKUFFET: Kjetil Jansrud er avhengig av en god andreomgang for å blande seg i medaljestriden. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SKUFFET: Kjetil Jansrud er avhengig av en god andreomgang for å blande seg i medaljestriden. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer