- Har fått beskjed om å skyte

Yttergård Jenssen ordnet TIL-seier via AaFK-bein.

(Dagbladet.no): • Tromsø - Aalesund 1-0

Topp mot bunn i Tromsø endte som tabellsituasjonen skulle tilsi i kveld, og TIL tok et nytt steg i det som ser mer og mer ut som kampen om sølvet bak Stabæk.

Men hjemmelaget fikk slite lenge mot kvalikplasserte Aalesund, og Yttergård Jenssen-scoringen som avgjorde var av det heldige slaget.

- Jeg har jobbet lenge med å skyte mer, men det er jo litt heldig at den går inn, sier Yttergård Jenssen til TV 2 om scoringen som skiftet retning i et Aalesund bein.

- Jeg har fått streng beskjed av trenerteamet om å skyte mer, sier TIL-unggutten.

Sterk stall tross skadene

Seieren til tross, TIL er ikke det samme laget uten målscorerne Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt på topp.

«Målkongen er tilbake» sto det på et banner med bilde av Rune Lange på tribunen, men det lukter ikke like mye mål av TIL uten Moldskred og partner.

- Har fått beskjed om å skyte

Skal medaljene nordover, bør det medisinske apparatet og de bønnevillige i Tromsø by dra i samme retning for å få de to gutta friske, men imens gjør reservene sitt for å plukke poeng.

- Det er selvfølgelig gode spillere som er ute, og vi må samhandle litt annerledes, men vi har god nok stall, sier Yttergård Jenssen.

Merker spiss-fraværene

Adriano Munoz hadde noen veldig aktive åpningsminutter på Alfheim.

Etter bare to minutters spill viste spissen stor klasse da han dro seg løp på venstrekanten, skar inn i feltet langs dødlinja, og skrudde ballen mot motsatt hjørne.

Dessverre for brasilianeren var skuddfoten to knepp feil innstilt, og ballen smalt i stolpen - litt typisk for TIL i kveld.

For Tromsø manglet også i dag sine to toppscorere Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt, og det merkes.

Sløste sjanser lot Aalesund komme inn i kampen, og det var bortelaget som var sterkest den første timen.

LIVLIG: Adriano Munoz leverte en god kamp i TIL-angrepet og bare scoringen manglet for brasilianeren. Foto: Rune S. Bertinussen/Scanpix
LIVLIG: Adriano Munoz leverte en god kamp i TIL-angrepet og bare scoringen manglet for brasilianeren. Foto: Rune S. Bertinussen/Scanpix Vis mer

Heldig scoring

Likevel var det Tromsø som skulle fortsette å skape de virkelig store sjansene. Som etter 58 minutter, da vi fikk et gjensyn med den gode, gamle tilbakespillsregelen.

Jonatan Tollås spilte i panikk ballen tilbake mot Andreas Lie som fanget den med begge armer, men Kevin Larsens indirekte forsøk fra kloss hold ble styrt unna nettet av målvakten og et lår i muren.

Det var kanskje ikke så overraskende at Tromsøs matchvinnende scoring i dag skulle komme etter en tilfeldighet.

Ruben Yttergård Jenssen fyrte løs fra atten meter, men Andreas Lie hadde neppe hatt problemer med å ta skuddet dersom det ikke hadde tatt innom uheldige Jonatan Tollås.

Tromsøs vinnermål kom etter litt flaks, men kanskje fortjent etter en god periode i minuttene før scoringen.

Og flaks kan rekke langt det også, i kampen om topplasseringene i Tippeligaen.

- Vi fortjener seieren til slutt, men det satt langt inne, sier Steinar Nilsen til TV 2.

For Aalesund ble det en ny tøff kamp, og kvalikplassen er fortsatt et faktum etter 18.runde.

- Vi har marginene mot oss, men sånn er det når man er i bunnen. Kanskje er det nettopp derfor vi ligger der vi ligger også, erkjenner trener Søren Åkeby.

- Vi må bare jobbe enda hardere.

MATCHVINNER: Ruben Yttergård Jenssen har fått beskjed om å skyte mer av trenerteamet i Tromsø. Det resulterte i en matchvinnende scoring mot AaFK selv om unggutten fikk hjelp av et bortebein.