Har fått beskjed

Joshua King (29) har ennå ikke startet en kamp under Ståle Solbakken, eller scoret mål. De neste dagene kan han få muligheten til å spille en nøkkelrolle.

IKKE FØRSTEVALG: Joshua King. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE FØRSTEVALG: Joshua King. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): - For første gang under meg kommer han på samling og har regelmessig kamptrening.

Det sier Ståle Solbakken til Dagbladet om statusen til Watford-angriper Joshua King.

- Han vet hvordan vi ser på situasjonen, forteller landslagstreneren.

Under Lars Lagerbäck var King en av Norges beste spillere. Under Solbakken har han måttet spille annenfiolin - med innhopp.

Beskjeden er klar: Manglende spilletid over tid, og få mål i England, har gått på bekostning av King. Alternativene på landslaget vurderes som bedre.

SKJEBNEUKE: Joshua King og Norge forbereder avgjørende kamper i VM-kvaliken mot Latvia og Nederland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKJEBNEUKE: Joshua King og Norge forbereder avgjørende kamper i VM-kvaliken mot Latvia og Nederland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nå forbereder laget de avgjørende kampene i VM-kvaliken mot Latvia (lørdag) og Nederland (tirsdag). Når King trener på Ullevaal stadion, er det med visshet om at han ikke har scoret for Norge på to år.

- Vil du ha et ærlig svar nå?

Slik svarte han i et intervju med TV 2 nylig om hvordan han egentlig har det på landslaget.

- Det har vært frustrerende ikke å få starte for Ståle og Norge. Men jeg hadde ikke spilt så mye fotball da Ståle tok over. Jeg kommer aldri til å klage eller lage noe surr.

FINPUSSER FORMEN: - Vi får bare vente og se om Ståle vil bruke meg fra start eller som joker, sier Joshua King. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FINPUSSER FORMEN: - Vi får bare vente og se om Ståle vil bruke meg fra start eller som joker, sier Joshua King. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Til Dagbladet forteller Solbakken at han og King har en vanlig spiller- og trenerdialog. Problemene startet da han gikk fra Bournemouth til Everton i januar.

29-åringen slapp knapt til under Carlo Ancelotti og scoret ikke et eneste mål. Han mener han ikke fikk mulighetene han ble forespeilet. I Watford går det bedre. Mot Everton 23. oktober dunket han inn tre mål. Og som Solbakken sier: Han spiller regelmessig.

Med Erling Braut Haaland ute med skade, trenger Norge alle mann til pumpene som kan score mål.

- Vi skal ha noen treninger nå. Og så skal vi ha et par kamper, så får vi se, svarer Solbakken når Dagbladet spør om dette kan bli Kings store samling.

Totalt har han 56 landskamper og 17 mål. Det er bare 13 spillere i historien som har scoret flere mål enn ham på landslaget.

LUKER OG FALL: Jonas Gahr Støre fikk kjørt seg da han spilte fotball mot Joshua King. Video: Rødt Kort Vis mer

King er vanligvis en spiller som er på sitt beste når han løftes fram i hierarkiet av treneren. Han og Lagerbäck var en perfekt match. Svensken tillot King å skinne i omgivelsene.

Da Lagerbäck fikk sparken, erklærte Watford-spilleren:

- Jeg har gledet meg til hver samling med landslaget under Lars og «Perry» (Per Joar Hansen). De har gjort en fantastisk jobb. Helt fra dag én har han løftet laget, spillergruppa og atmosfæren.

I dag sier han til TV 2:

- Vi får bare vente og se om Ståle vil bruke meg fra start eller som joker. Det er ikke jeg som bestemmer det. Men jeg er trygg på mine kvaliteter og hva jeg bidrar med på banen.

Under forrige samling startet Solbakken med Kristian Thorstvedt på topp. Genk-spilleren var god mot Tyrkia (1-1) og ikke fullt så god mot Montenegro (2-0).

Nå er King tilbake. Blir det han som skyter Norge til VM?

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer