Har fått blod-sertifikat

Frode Estil kan motbevise bloddopingrykter.

(Dagbladet.no:) På denne tida i fjor ble langrennsesset Frode Estil fra Lierne i Nord-Trøndelag nektet start under langrennet i Reit im Winkl.


Grunnen var at hemoglobinverdiene i blodet hans viste 17,1, like over maksgrensa på 17.

- Jeg måtte kjøre bil i flere timer til starten i Reit im Winkl. Jeg var stressa og seint ute, og det kan nok ha innvirket på blodverdiene, sier Estil til Trønder-Avisa.

Spekulasjonene gikk rundt Frode Estils startnekt, men nå kan 33-åringen bevise at han har naturlig høye blodverdier.


Blodverdi-sertifikat
- Det er betryggende å ha fått et sertifikat som tillater 17,4 i hemoglobinverdi. Jeg slipper å grue meg til tester, jeg har til tider følt meg som en forbryter, forteller Estil.

Han legger til at han forstår at folk spekulerer rundt løpere som blir nektet start på grunn av høye blodverdier, men er glad for at han nå har håndfast bevis på at dette har naturlige årsaker for hans del, skriver T-A.

Estil er en av favorittene på de klassiske distansene både i NM og OL, og sertifikatet han nå har fått gjør at han kan senke skuldrene og konsentrere seg om sin egen prestasjon i de tøffe OL-løypene.

NEKTET START: I februar i fjor fikk Frode Estil startnekt på grunn av for høye blodverdier. Nå kan han bevise at det har naturlige årsaker.