I MÅL: Kåre Ingebrigtsen har hatt noen tøffe dager i Sør-Trøndelag tingrett. Etter forliket kan han puste ut og se framover. Foto: Hans Arne Vedlog
I MÅL: Kåre Ingebrigtsen har hatt noen tøffe dager i Sør-Trøndelag tingrett. Etter forliket kan han puste ut og se framover. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

RBK-rettssaken

Har fått ett jobbtilbud

Kåre Ingebrigtsen vil tilbake til fotballen. Foreløpig har han fått ett jobbtilbud. Men det er ikke som trener.

TRONDHEIM (Dagbladet): Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun kom i dag til forlik med Rosenborg. Ingen av partene vil si noe om hva forliket går ut på. Men det er ingen tvil om at den tidligere trenerduoen har fått en solid økonomisk kompensasjon etter at de fikk sparken i fjor sommer.

Situasjonen for hovedtrener Ingebrigtsen er i dag slik: I seks måneder har han vært en arbeidsledig fotballtrener. Hva nå?

- Hvis jeg skal bli i Trondheim, må jeg vel vente på at Svein Maalen får sparken i Ranheim. Men det håper jeg ikke skjer. Så mest sannsynlig flytter jeg fra Trondheim, sier han.

I Sør-Trøndelag tingrett ble han spurt om han har fått noen jobbtilbud etter at han fikk sparken. Svaret er ett.

- Jeg fikk et tilbud fra Discovery om å være ekspertkommentator der. Vi forhandlet det fram, men ble enige om å vente til denne saken var over, fortalte han.

Discovery har senderettighetene til Eliteserien. Utover dette opplyser Ingebrigtsen at han har vært i diskusjoner, men ikke fått noen jobbtilbud, for eksempel fra andre fotballklubber. Han er heller ikke sikker på om han kommer tilbake til fotballen.

- Det er en vanskelig periode. I Norge er det 250 personer som har PRO lisens, og det er i overkant av 30 stillinger (Eliteserien og OBOS-ligaen). Den eneste sjansen jeg har, er hvis Ole Gunnar Solskjær får fyken i Manchester United, sa Ingebrigtsen i retten. Og smilte.

Han forteller at han hadde tatt Rosenborg-jobben igjen på flekken hvis han fikk sjansen. Det samme hadde Hoftun, som heller ikke har en ny fotballjobb. På dagens pressekonferanse opplyste de to at de ser for seg å jobbe sammen også i framtida.

Drømmen i oppfyllelse

- Rosenborg har fått to meget gode trenere (Eirik Horneland og assistent Karl Oskar Emberland). De skal få all mulig støtte fra trønderne. Så skal Erik og jeg prøve å finne på noe annet. Det er ikke sikkert at vi klarer. Men vi skal prøve.

Ingebrigtsen fortsetter:

- En gang drømte begge om å trene Rosenborg. Nå har vi gjort det. Nå er vi klare for nye muligheter og eventyr. Jeg får håpe det går bra.

- Tror du denne saken påvirker muligheten til å få ny jobb?

- Nei, det tror jeg ikke. Denne saken handlet om noe mer. Det tror jeg alle skjønner. Nå er dette lagt bak oss. Forhåpentligvis får det konsekvenser for prosesser rundt sparkingen av trenere. Vi kan alle bli bedre.

Ingebrigtsen og Hoftun mente de ble ugyldig sagt opp 19. juli i fjor. I utgangspunktet krevde Ingebrigtsen 10,75 millioner kroner i erstatning for tapt lønn og bonus. For Hoftuns del handlet det om 2,75 millioner kroner.

I retten fortalte Ingebrigtsen at han er usikker på om «han orker» å ta med familien på en ny runde i Norge. Det var dette han i sin tid ble oppfordret til da han spurte Rosenborg hva som måtte til for å bli hovedtrener der.

- Du må ut og skaffe deg erfaring, svarte klubbtoppen Rune Bratseth. Siden ble han hovedtrener i Bodø/Glimt og assistenttrener i Viking. Da styreleder Ivar Koteng ringte i 2014, slapp han alt han hadde i hendene og dro fra Stavanger. Fangsten ble tre seriegull og to cupgull.

- Ikke Rosenborg

Om Ingebrigtsens jobbmuligheter sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen:

- Han får ikke trene Rosenborg igjen. Og hvis du sammenlikner med den klubben, er det ikke mange attraktive trenerjobber i Norge. Kåre har vært i mindre klubber tidligere. Jeg tror han må ta et steg tilbake hvis han skal ha en ny klubb.

Mathisen fortsetter:

- I Norge er det ikke sånn at du kan spasere inn i en toppklubb i Eliteserien med det første. Da må en trener fjernes først. Det skal litt til. Og så må timingen være til stede. Men at han kommer til å trene et fotballag igjen, er jeg ganske sikker på.

- Du tror ikke rettssaken mot Rosenborg skremmer nye, potensielle arbeidsgivere?

- Kåre er en tøffing som står på sine prinsipper. Nå vil alle trenere være bevisste på hvilke kontrakter de takker ja til. Det er positivt. Så slipper vi sånne triste og kjedelige saker i framtida, påpeker Mathisen.

Ingebrigtsen, Hoftun og deres advokater - Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Ekker - feirer i kveld forliket med en middag i Trondheim.