NM på ski

- Har fått etterspill

Emil Iversen ble felt av egen stav forrige helg. Nå har han og teamet rundt tatt grep. 29-åringen føler seg trygg på at problemet er fikset, men kommer med en klar beskjed etter NM-bronsen lørdag.

FØLER SEG TRYGG PÅ STAVENE: Men Emil Iversen forteller at de måtte ta grep etter uhellet på Lygna. Foto: Bjørn Langsem
FØLER SEG TRYGG PÅ STAVENE: Men Emil Iversen forteller at de måtte ta grep etter uhellet på Lygna. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRANÅSEN (Dagbladet): Forrige helg fikk Emil Iversen Norgescupen på Lygna spolert av en stav. I kvartfinalen satt plutselig den ene staven bom fast i snøen, mens Iversen suste videre med håndtaket i hånda.

I etterkant skrev NRK at produsenten hadde et limproblem i kulden.

Du kan se situasjonen her:

MISTET STAVEN Emil Iversen mistet staven under sprinten på Lygna. Video: Kristoffer Løkås / Andreas Særsland. Vis mer

Tatt grep

Lørdag holdt utstyret helt til mål - og da slo meråkerbyggingen til med en tredjeplass på NM-sprinten.

Det smakte godt, men selv om Iversen spøkte med at det var enda større å komme til mål med to staver enn å sikre en ny NM-medalje, innrømmer 29-åringen at han og teamet rundt har jobbet med å få orden på fabrikkfeilen den siste uka:

STAVKLUSS: Emil Iversen med to forskjellige staver etter målgang på Lynga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STAVKLUSS: Emil Iversen med to forskjellige staver etter målgang på Lynga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det har fått etterspill. Sånn sett var det greit at det skjedde på Norgescup og ikke her eller i en verdenscup. Jeg fikk meg en liten advarsel og måtte gå gjennom rutinene, bekrefter Iversen til Dagbladet.

- Hva har dere gjort?

- Vi har gått over stavene, pusset litt og limt dem selv. Vi må gjøre dette manuelt en liten periode framover.

GRANÅSEN: Maiken Caspersen Falla og Johannes Høsflot Klæbo stakk av med seieren på NM-sprinten i Trondheim, startpistolen sviktet rett før start og Petter Northugs siste stunt får skistjernene til å trekke på smilebåndet. Video: Kristoffer Løkås / Thomas Haarstad / Jantelov1 / NRK Vis mer

Fortsatt trygg

Iversen sier at han fortsatt føler seg helt trygg på utstyret, men legger til at han «håper og tror det bare skjer én gang.»

- Det er greit at det skjer en gang, men skjer det igjen er det krise. Limet må holde i minusgrader også, for det hender at det er minusgrader når vi går på ski, sier Iversen med et smil om munnen.

- Så det blir ikke oppvaskmøte helt ennå?

- De ringte meg så klart. Det er fine folk. Det er ille for meg, men det er nesten verre for dem. Det er ikke god reklame for dem hvis jeg ikke kommer til mål.

Søndag stiller Emil Iversen i NM-skiathlon. Så venter verdenscupen før VM i Oberstdorf.

SKI-NM, SPRINT

Ski-NM langrenn i Granåsen, Trondheim lørdag, sprint klassisk:

Menn:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen, 2) Erik Valnes, Bardufoss og Omegn, 3) Emil Iversen, Varden Meråker, 4) Sivert Wiig, Gjesdal, 5) Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer, 6) Even Northug, Strindheim.

Kvinner:

1) Maiken Caspersen Falla, Strandbygda, 2) Anna Svendsen, Tromsø, 3) Tiril Udnes Weng, Nes, 4) Mathilde Myhrvold, Vind, 5) Lotta Udnes Weng, Nes, 6) Ane Appelkvist Stenseth, Grong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer