Har fått Italia på vingene

- Norge vil ikke få ro noe sted på banen.

FERSK SJEF MED STÅLKONTROLL. Antonio Conte har feid inn i det italienske landslaget med ny formasjon og svært effektiv og energikrevende fotball foran landskampen mot Norge på Ullevål. Foto: AFP.
FERSK SJEF MED STÅLKONTROLL. Antonio Conte har feid inn i det italienske landslaget med ny formasjon og svært effektiv og energikrevende fotball foran landskampen mot Norge på Ullevål. Foto: AFP.Vis mer

(Dagbladet): Indreløpere og vingbacker som kommer med full løpskraft, samt høyt press på motstander bidrar til et italiensk landslag med helt ny stil.

Det er ikke slik vi er vant til å se Italia, som møter Norge i EM-kvalifisering på Ullevaal tirsdag.
Det har den nyansatte sjefen Antonio Conte (45) allerede sørget for.

Det blir ingen rolig kveld på jobben for det norske landslaget.

Det ble suksess direkte mot Nederland i oppkjøringskampen før møtet med Norge.
Det var Contes første kamp som landslagssjef.
Han overtok i sommer etter at laget ble slått ut i VM og kjørte inn sine egne ideer direkte.

Etter ni minutter ledet Italia 2-0 i det nye formatet. Da var kampen i realiteten avgjort.
For Italia har heller ikke mistet evnen til å holde på en ledelse.

- Mer løpskraft - Det meste går raskere. Det er mer løpskraft, og en formasjon som presser høyt. Norge vil ikke få ro noe sted på banen. Conte har innført en ny og energikrevende spillestil, forteller ekspert på det italienske landslaget, Tor-Kristian Karlsen til Dagbladet.

Karlsen er tidligere fotballspeider og direktør i AS Monaco. Nå er han frittstående rådgiver og skribent.
Hjertet hans banker for italiensk fotball.

- Jeg har alltid hatt en stor forkjærlighet for alt i italiensk fotball, og jeg mener Antonio Conte er svært spennende. Han har en gjennombruddskraft med sine ideer som imponerer meg, sier Karlsen.

- Det er stilen hans. Han var en arbeidskar som reiv og sleit på midtbanen i sin aktive karriere.
Conte framstår som en pioner i trenergjerningen. Han tenker nytt, og han tør å prøve det nye. Han utvikler også det taktiske fortløpende, sier Karlsen.

Fra Juventus Antonio Conte innførte formasjonen 3-5-2 i Juventus. Det ble etter kort tid en formidabel suksess med tre seriemesterskap på rad som resultat. Blant annet tapte ikke Juventus en eneste seriekamp i 2012.

Rekordlønn Antonio Conte har angivelig signert en kontrakt som skaffer ham 8,2 millioner euro, som delvis skal dekkes av en sponsor.
Conte har signert for to år.
- Størrelsen på lønnsavtalen falt ikke i god jord i et kriserammet Italia.
Men det er nok der som over alt ellers. Det glemmes raskt, om resultatene kommer, sier Karlsen.

Nye Italia Nederland fikk kjørt seg i oppvarmingskampen sist onsdag og tapte 0-2. Men Karlsen legger til at det var et Nederland som fortsatt befant seg i feriemodus.

- Det fortonet seg litt som at laget fortsatt var på badeferie i Sør-Italia. Og det var uten Arien Robben. Samt at laget fikk en spiller utvist tidlig i kampen, sier Karlsen.

Overkjørte Nederland - Men Italia fikk uansett vist at det blir vrient for Norge på Ullevål. Laget kjørte over Holland i perioder med høy arbeidsinnsats og angrepsvillighet. Det er høy kvalitet på kontringene. Og backene kommer villig på løp. De er ikke så spillende. Men de kommer med full kraft.
Italia presser også for å vinne tilbake ballen høyt i banen, sier Karlsen.

Dette er nytt i forhold til hvordan Italia framsto før.
Med Contes nye formasjon, i utgangspunktet som 3-5-2 ligger det fart og aktivitet fra samtlige, spesielt fra backer og indreløpere.

- Kan se dumt ut - Det kan se dumt ut, når det ikke fungerer. Men svært effektivt, når det går bra. Lag som ikke er vant til denne spilestilen kan slite veldig i en innføringsfase. Men Italia kjenner dette fra før. Conte hadde formasjonen med seg fra suksesstiden i Juventus, sier CMore- kommentator Endre Olav Osnes til Dagbladet.

Full respekt Antonio Conte har den store og fulle respekten fra spillergruppa. Det vises egentlig bra med to som faktisk ikke er med denne gang.

- Pirlo har signalisert at han blir med videre. Men han er skadet og er ikke i troppen mot Norge. Det er heller ikke Balotelli. Men han vil gjerne være med. Conte har gitt ham gult kort og sagt at han er aktuell, om han oppfører seg bra. Balotelli er suspendert og må uansett stå over kampen mot Norge, sier Karlsen.

IMPONERT. Italia-ekspert Tor-Kristian Karlsen er imponert over endringene Antonio Conte har foretatt med Italia på kort tid.
Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
IMPONERT. Italia-ekspert Tor-Kristian Karlsen er imponert over endringene Antonio Conte har foretatt med Italia på kort tid. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix Vis mer

Det er to spillere det ble stilt spørsmål rundt vedrørende landslagsframtida etter et mislykket VM-sluttspill.
Men begge to ønsker å spille under Conti.

Genialt angrepsspill Antonio Conte foretok også et overraskende grep i angrepet mot Nederland.
Zaza landslagsdebuterte. Makker Ciro Immobile er også temmelig fersk.
Sistnevnte fikk satt inn sitt første landslagsmål i den kampen.

- Samspillet deres var i blant genialt, sier Tor-Kristian Karlsen.

FULL FART OG MÅL. Ciro Immobile jubler for hans første landslagsmål. Det blir ikke hans siste. Det blir en svett kveld på Ullevål for Forren & co i det norske forsvaret. Foto: AP.
FULL FART OG MÅL. Ciro Immobile jubler for hans første landslagsmål. Det blir ikke hans siste. Det blir en svett kveld på Ullevål for Forren & co i det norske forsvaret. Foto: AP. Vis mer