SAVNET FLYTEN: Aksel Lund Svindal var femte raskest på torsdagens trening. Han var ikke fornøyd med kjøringen. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB Scanpix
SAVNET FLYTEN: Aksel Lund Svindal var femte raskest på torsdagens trening. Han var ikke fornøyd med kjøringen. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Har fått litt å tenke på

Aksel Lund Svindal var misfornøyd med første utfortrening.

SCHLADMING (Dagbladet): Rimelig nøyaktig 24 timer etter å ha kjørt inn til bronse i super-G, var Aksel Lund Svindal (30) tilbake i aksjon for å teste utforformen før lørdagens renn.

Han fikk ikke de svarene han ønsket.

- For min del var ikke gjennomkjøringen noe bra. Jeg hadde dårlig følelse, men var jo ganske rask i noen partier, sier han til Dagbladet en liten stund etter å ha krysset målstreken.

30-åringen hadde femte beste tid på treninga. Østerrikske Hannes Reichelt var best, 98 hundredeler bedre enn nordmannen.

Store feil mot slutten
Som under super-G-rennet gjorde Aksel feil like før målpassering og tapte tid. De må lukes vekk hvis drømmen om gull skal bli realistisk.

- Der gjorde jeg noen store feil, men det var mest følelsen. Jeg hadde ikke noe bra flyt, men det er litt fordi det er veldig mye løssnø i løypa. Det er litt unormalt til å være i Østerrike. Det har vært mye snøvær.

- Har du fått litt å tenke på før lørdag?

- Jeg har fått litt å tenke på, det har jeg selvfølgelig. Jeg var ikke fornøyd med «feelingen», sier han.

Lund Svindal innrømmer også at han ikke la alt i dagens gjennomkjøring.

- Jeg satset ikke så mye. Jeg prøvde å kjøre bra, men det er vel ingen som satser når det ikke er kvalifisering.

30-åringen er det eneste norske medaljehåpet igjen i VM etter at Kjetil Jansrud måtte reise hjem med røket korsbånd.

Vekslende forhold
Før super-G-rennet var det mildt i lufta, og det hadde falt mye våt snø. Det siste døgnet har det blitt kaldere, og forholdene har blitt en del bedre i bakken.

- Det er litt hardere, men vi kjører ikke i super-G-sporet, så det er en utfordring å få sklidd ut løypene.

Da verdenscupen i utfor ble avsluttet i fjor, var det nettopp i Schladming rennet ble kjørt. Da vant Lund Svindal, men han sier forholdene ikke kan sammenliknes.

- De er helt annerledes. Det var mer flyt her i fjor. Nå er det så vekslende forhold, så det er mye vanskeligere.