Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har fått nok av Neymar: - En sport for menn, ikke klovner

Mexicos landslagssjef mener Neymars oppførsel er som en skam for fotballen.

VONDT: Her ligger Neymar nede etter en duell under kampen mot Mexico. Nok en gang skaper det reaksjoner. Foto: AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA
VONDT: Her ligger Neymar nede etter en duell under kampen mot Mexico. Nok en gang skaper det reaksjoner. Foto: AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA Vis mer

Neymar var sterkt delaktig i at Brasil mandag tok seg til kvartfinale i VM, da han scoret i seieren mot Mexico. Men nok en gang under dette mesterskapet, er det ikke scoringer eller sterke prestasjoner med ballen som skaper blest rundt verdens dyreste fotballspiller.

Det er overspillingen. Rullingen, skrikingen og bankingen i gresset, er det mange som har sett seg lei på.

Også Mexicos trener, Juan Carlos Osorio, som altså røk for Brasil mandag.

- En skam for fotballen, mener Osorio.

- Klovn

Det er ikke første gang Brasils største stjerne får gjennomgå. Allerede etter åpningskampen fikk han stor kritikk, blant annet av Lars Tjærnås:

- Han er en strålende spiller, en av de beste. Men det hadde han også vært uten skuespill og fanteri, sier han til Dagbladet.

Osorio fører seg nå inn i rekken.

- Dessverre forsvinner mye tid på det der. Det er en spiller som ligger nede, men jeg synes slik oppførsel er en skam for fotballen. Det er ikke særlig bra reklame for fotball og de unge guttene som sitter hjemme og følger kampen på tv. Fotball er en sport for menn, ikke klovner, sier han ifølge Globo.

Tjue minutter før slutt, ble Neymar stemplet på ankelen av Miguel Layún. Det fikk brasilianeren til å hyle av smerte.

Saken fortsetter under videoen.

REAGERER: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen mener det er mindre filming og juks i kvinnefotballen. - Det er ikke spesielt sjarmerende, sier de i samtale med programleder Øyvind Godø. Vis mer

Kokte over

Først var det vanskelig å se hva som egentlig hadde skjedd. Da reprisen ble sendt på TV-skjermer verden over, kokte det over i sosiale medier. For selv om Neymar ble tråkket på, var det ingen som trodde på at han fikk så vondt som han ga uttrykk for.

- Den oppførselen endret kampbildet, for dommeren ble mer på tå jo lengre kampen pågikk. Han tillot ikke tøft spill, fortsetter Osorio.

Neymar ble gjort kjent med utspillene på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg tror det er et forsøk på å knekke meg. Jeg bryr meg ikke noe om kritikk, heller ikke ros, for det kan påvirke holdningene mine. Jeg snakket ikke med pressen etter de to forrige kampene, for for mange snakker. Jeg fokuserer på å vinne, sier Neymar ifølge The Guardian.

Og sender et stikk i retning Mexico:

- De snakket for mye før kampen. Men nå er de ferdige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media