Håndball-VM

Har fått nok

Den danske superstjerna sier klart ifra. Hans norske lagkompiser kaller trykket på ham for ekstremt.

REAGERER: Danmark- og Aalborg-spiller Mikkel Hansen. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
REAGERER: Danmark- og Aalborg-spiller Mikkel Hansen. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRAKOW (Dagbladet): Danmarks store håndballstjerne, Mikkel Hansen, meldte i fjor overgang fra franske PSG til Aalborg i hjemlandet.

Returen har vekket stor oppmerksomhet i hjemlandet, og i et intervju med den danske avisa BT før VM forteller 36-åringen at han har fått nok av den massive oppmerksomheten han får i forbindelse med Aalborgs kamper.

Til avisa forteller Hansen om et inferno av barn som trygler og ber om at han skal gi fra seg drakt, pannebånd eller til og med svette sokker.

Nå er han lei.

- Det er fair nok å spørre om en drakt, men når man får et nei, trenger man ikke spørre om pannebånd og sokker. Det er åpenbart en forventning om at man skal ha og ha hele tida, før i tida holdt det med en autograf. Det har blitt for mye, forklarer han til BT.

Norges landslagskanter Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er lagkompiser med Hansen i Aalborg, og har selv registrert hysteriet.

VÅGALT: Tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen er ikke redd for å by på seg selv, og akkurat det er de norske håndballgutta helt enig i. Video: Espen Lie Hansen / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Vi snakker om en av de største idrettsprofilene i Danmark, alle vil ha en bit av ham etter både hjemme- og bortekamper. Han blir ofte stående i én time. Det har vært en ekstrem pågang på at han skal dele ut pannebånd og diverse. Det kan være frustrerende, men han er folkelig og gir folk det de skal få. Samtidig er det opp til ham og kunne si når nok er nok, sier Barthold.

Bjørnsen kaller trykket rundt Hansen for sinnssykt.

- Han er en superstjerne som har levert på et sinnssykt nivå. Og han er fortsatt en av verdens beste spillere. Trykket mot ham har vært sinnssykt etter han kom hjem til Danmark. Jeg forstår godt han kan synes det blir litt mye. Det kan bli mye for alle, men samtidig synes jeg han takler det eksemplarisk, oppsummerer den rutinerte høyrekanten fra Stavanger.

Hansen er naturlig nok en del av den danske VM-troppen. Danmark er en av de store gullfavorittene. I gruppespillet møter de Belgia, Bahrain og Tunisia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer