Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har fått opp farten

- Jeg har aldri hoppet bedre på plast, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet. I årets Sommer Grand Prix ligger han på sjetteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hovedårsaken til framgangen er at han har 1 km/timen bedre fart på hoppskiene. Det tilsvarer rundt åtte meter i en 120-metersbakke, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

I gårsdagens ICC-renn var Tiger'n umotivert, og endte på fjerdeplass.

Tirsdag reiser han til de fem siste Grand Prix-rennene i Japan og Korea sammen med Lasse Ottesen, Henning Stensrud, Olav Magne Dønnem og Roar Ljøkelsøy.

- Det er lettere å hoppe verdenscuprenn enn å konkurrere mot de nest beste. I går var jeg ikke motivert, og ville helst ikke deltatt. Rennet ble i stedet ren trening, sier Tommy Ingebrigtsen.

En rekke smådetaljer gjør at han endelig har fått opp farten i hoppbakken. På det dårligste, hadde Tommy nærmere to km/timen dårligere fart enn de beste. Nå er avstanden skrumpet til rundt 0,5 km/timen.

  • Nye såler i hoppstøvlene spesiallagd av en østerriksk skomaker, gjør at han er i bedre balanse og får større trykk og fart på skiene i tilløpet.
  • Ved å bruke den gamle, runde hopphjelmen i stedet for den mer moderne avlange, øker han farten med 0,2-0,3 km/timen.
  • Den nye tilløpsstillingen gjør at han ikke kanter skiene i sporet, og er i posisjon når han angriper hoppet. Nå sitter han med knærne bredere og hodet lavere enn før.
  • I tillegg har Tommy fått nye ski som bærer lenger, og ny hoppdress. Skiene er bredere foran og har flat tupp.

- Det er de små detaljene som gjør utslaget. Også armstillingen betyr endel med tanke på farten, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

  • Trønderhopperen Morten Solem (20) og finnen Toni Nieminen delte seieren i går.
UMOTIVERT: Tommy Ingebrigsen landet på 93 meter i sistehoppet og endte på fjerdeplass i gårsdagens ICC-renn i Marikollen.