Har fått super-kontrakt

Steinar Nilsen (26) skrev i går under på en-tre-års kontrakt med Serie B-klubben Napoli. Han får, etter det Dagbladet erfarer, en årslønn på rundt seks millioner norske kroner.

Men det er ikke bare lønna som gjorde Steinar Nilsen til en jublende gladgutt i går.

- Selvsagt er det bra at den økonomiske siden av kontrakten er forbedret. Men den sportslige utfordringen er minst like viktig.

- Jeg er utrolig godt fornøyd med alt i kveld. Jeg har fått en superkontrakt. Og bare positive inntrykk av klubben, ledelsen og byen.

- Jeg gleder meg til å være på plass her tirsdag neste uke, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

Kriminell by

Han går altså fra den dalende storklubben - AC Milan - til en forhenværende toppklubb, SSC Napoli. Det ble sisteplass på Napoli i Serie A og degradering til Serie B sist sesong.

- Målet er helt klart å rykke opp med én gang. Det er en stor utfordring, men med de nye innkjøpene klubben har gjort og det potensialet som er her, er det absolutt realistisk, mener Steinar Nilsen.

Han regner med å spille i midtforsvaret, den plassen som han trives best på og som han hadde i sin tid i Tromsø.

- Og du er ikke redd for de mye omtalte utrygge forholdene i Napoli, som skal ha vært grunnen til at Erik Hoftun sa nei til klubben i fjor?

- Nei, jeg kjenner nå godt forholdene i Italia og er ikke bekymret. Spillerne bor blant annet i et spesielt område i byen som er helt trygt.

Milan-lupe

- Jeg kan bare plukke ut et hus der når jeg kommer tilbake hit neste uke, forteller Steinar Nilsen.

I går kveld fløy han tilbake til Milano for å pakke flyttelasset.

Den nye kontrakten innebærer at AC Milan ikke gir helt slipp på nordmannen.

- Jeg kan ikke gå nærmere inn på detaljene i kontrakten. Men det er klart at Milan kommer til å følge meg spesielt videre, sier Steinar Nilsen.

  • Diego Maradonas tidligere klubb presenterte i går fire nye spillere for den forventningsfulle fansen.
  • Utenom Steinar Nilsen er det den nye førstemålvakten Mondini, spissen Murgita og midtbanespilleren Daino. Den russiske midtbanestrategen Sjalimov skal også være temmelig sikker for kommende sesong.