Bråket rundt Manchester United:

- Har fått ultimatum

Fansen truer med å slå til også på den neste hjemmekampen til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Eier og styreleder Joel Glazer får frist fram til fredag med å komme på banen.

OLD TRAFFORD-KOK: Ole Gunnar Solskjær forlater hotell The Lowry etter den avlyste kampen mot Liverpool søndag. Foto: NTB
OLD TRAFFORD-KOK: Ole Gunnar Solskjær forlater hotell The Lowry etter den avlyste kampen mot Liverpool søndag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbråket på Old Trafford søndag blir neppe det siste. Avisa The Times skriver at supporterne planlegger aksjoner også i forbindelse med hjemmekampen mot Leicester 12. mai.

The Daily Telegraph rapporterer at fansen har gitt Glazer-familien frist fram til fredag med å respondere på aksjonene og komme dem i møte.

- Dette vil fortsette. Jeg er ganske sikker på at det blir flere demonstrasjoner, sier Lars Morten Olsen, redaktør i United-Supporteren, til Dagbladet.

I OVERSKRIFTENE: Bråket på Old Trafford preger de engelske papiravisene i dag. - United-fansen planlegger ytterligere angrep på Glazer, skriver The Times.
I OVERSKRIFTENE: Bråket på Old Trafford preger de engelske papiravisene i dag. - United-fansen planlegger ytterligere angrep på Glazer, skriver The Times. Vis mer

Toneangivende aviser og eksperter støtter supporterne, selv om enkelte mener at noen gikk altfor langt søndag. Stille markeringer er greit. Men hærverk inne på Old Trafford før Liverpool-kampen er uakseptabelt, lyder omkvedet.

Bakgrunnen for misnøyen er at Glazer-familien har tatt ut store verdier - og påført klubben gjeld - siden de kom inn i 2005. Gjelda skal i dag være på mellom fem og seks milliarder kroner.

At eierfamilien prøvde å få Manchester United inn i Super League var dråpen som fikk begeret til å renne over. Turneringen ville brutt med alle fotballtradisjoner og vært uttrykk for et pengegriskt begjær.

INFERNO: Det ble amper stemning i forkant av oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United. Video: Twitter Vis mer

- Manchester United-supporterne som brøyt seg inn på Old Trafford søndag planlegger ytterligere angrep på klubben. Årsaken er Glazer-familiens eierskap og Super League som ikke ble noe av, skriver Paul Hirst i The Times.

Han er fast journalist på Old Trafford og følger klubben tett. Også The Daily Telegraph melder det samme - at mer er på gang.

- Glazer-familien har fått et ultimatum av United-fansen. De kommer til å få se flere protester inntil det blir forandringer, rapporterer storavisa.

SPARKER OPP DØRA: Videoen viser øyeblikket United-fansen bryter seg inn på Old Trafford. Video: Leah Smith / Twitter Vis mer

Redaktør Lars Morten Olsen påpeker at det var protester både i 2005 og 2010.

- Men de var ikke så heftige som nå. Det virker som om tålmodigheten er på bristepunktet, og kanskje over det, sier han.

- Hva ønsker supporterne?

- Det beste for fansen er en løsning med 50 + 1. Det vil si at de eier 51 prosent av klubbens aksjer. Hvor realistisk dette er, vet jeg ikke. Alternativ to er at regjeringen går inn og sier at den nåværende eierstrukturen ikke er tillatt lenger. En tredje løsning er at det kommer inn en ny eier. Men hvem har penger til å kjøpe United? Jeg tror de fleste er enige om at de ikke vil ha det som i Manchester City. Der har du eiere som bryter med menneskerettighetene.

Nå vil fansen ha Glazer-familien på banen seinest om tre dager, skriver The Daily Telegraph.

AVLYST: Ole Gunnar Solskjær, Michael Carrick og spillerne på vei ut fra hotell The Lowry etter den avlyste kampen. Foto: NTB
AVLYST: Ole Gunnar Solskjær, Michael Carrick og spillerne på vei ut fra hotell The Lowry etter den avlyste kampen. Foto: NTB Vis mer

Manchester United møter Aston Villa borte søndag. Torsdag 12. mai venter Leicester hjemme. Det er i tilknytning til dette oppgjøret at de neste aksjonene kan komme.

Old Trafford ble forvandlet til et inferno før Liverpool-kampen. Klubben har aldri opplevd maken i historien.

- La oss gjøre det veldig klart: Ingen ønsker at det som skjedde på Old Trafford skal bli en fast begivenhet, skriver Manchester United Supporters' Trust (MUST) i et åpent brev til Joel Glazer.

- Vi ønsker ikke å bruke arbeidsdagene våre på å protestere utenfor en fotballstadion. Men det som skjedde var en reaksjon på 16 år der familiens eierskap har påført klubben gjeld. Vi har følt oss satt på sidelinja og ignorert.

Ole Gunnar Solskjær og spillerne fulgte dramaet fra spillerhotellet The Lowry. Det er fortsatt usikkert når kampen mot Liverpool blir spilt. 16. mai blir nevnt som en aktuell dato.

- Jeg skyter litt fra hofta. Men jeg tror de neste aksjonene kan komme i forbindelse med denne kampen, sier Olsen.

Manchester United må regne med straff fra det engelske fotballforbundet FA. Dette kan bli alt fra poengtrekk til at de må spille kamper bak lukkede dører neste sesong. Men mest sannsynlig vil klubben få en bot.

RASERI: Fansen var i harnisk utenfor Old Trafford før Liverpool-kampen. Foto: NTB
RASERI: Fansen var i harnisk utenfor Old Trafford før Liverpool-kampen. Foto: NTB Vis mer

En politimann har fått livsvarige skader i øyet etter superbråket. Han ble truffet av ei flaske og skal ha vært heldig som ikke ble blind.

- Vår tapre kollega gikk på jobb for å sørge for at folk i Manchester skulle være trygge. Han endte opp med å komme under angrep. Han var utrolig heldig som ikke mistet synet, sier Stu Berry i Manchester-politiet.

United spiller returoppgjør mot Roma i Europa League torsdag. Kampen går i Roma, og United leder 6-2 etter den første semifinalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer