ALLER BEST. Trener Tor Olaf Halle tror kusk Eirik Høitomt fikser starten og vinner med Onion F.H. i Bergen på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
ALLER BEST. Trener Tor Olaf Halle tror kusk Eirik Høitomt fikser starten og vinner med Onion F.H. i Bergen på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Har fire seierskandidater

Trener med alvorlige hensikter i V75.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne i dobbel jackpotomgang!

Suksesstrener Tor Olaf Halle reiser til V75-løpene på Bergen Travpark med fire hester.

 Og alle kan vinne!

Han har vanskelig for å fremheve en som den aller beste sjansen. Men til slutt velger han.

-Det er vel Onion F.H. jeg har mest tro på, sier Tor Olaf Halle til Dagbladet.
Hesten skal ut i V75-2 som Dagbladets hovedbanker i denne doble jackpotomgangen, der det er forstørrede gevinster å kjempe om.

For alle som makter å feste sju vinnere på en og samme kupong kan vente seg tre ganger normalt gevinst.

Hvorfor Halle har mest tro på Onion F.H.?

-Fordi hesten er blitt mye mer rolig enn da han kom fra Danmark. Det het seg at han omtrent ikke kunne volte i Danmark. Men i trening har han fikset det helt fint. Jeg frykter egentlig ikke startgalopp, forteller Halle.

Forklaringen på at Onion F.H. er blitt en annen hest har han også.
-I Danmark sto hesten på en bane midt i København og ble bare trent der. Nå ser ikke hesten en travbane mellom løpene. Han har fått mange gode og lange turer i skogen, både kjørt og gått med, forklarer Tor Olaf Halle.

Fyrverkeri

På Momarken i hestens siste start så hesten derimot temmelig hissig ut. Men det var ikke så merkelig, når Halle forklarer.

-Da Onion F.H. skulle ut i banen, ble det smelt opp nyttårsfyrverkeri fra nabohuset. Det ble i meste laget for ham, forteller Halle.

Dermed stilles prestasjonen i et klarere lys. Hesten var stri den første delen av løpet, men roet seg underveis og avsluttet i suveren stil.

-Han var god da. Jeg har stor tro på seier.

Ikke religiøs

Onion F.H. passerte mål først i det danske kriteriet på Charlottenlundbanen i København. Første premien i det løpet var på 400.000 danske kroner. Den norske eieren var overlykkerlig på vei til seremoniplassen da sjokkmeldingen kom. Hesten var diskvalifisert fra seieren på grunn av trang kjøring av kusken mot en konkurrent.

-Det er ikke lett å være religiøs da, ler Tor Olaf Halle.

Flere store muligheter

Tor Olaf Halle har tre andre hester med som han tror kan vinne.

-Naturligvis skjer ikke det at alle vinner.
Men jeg har faktisk tro på at alle skal kjempe helt i toppen, forteller Halle.

Her er hans vurderinger:

Stringendo (V75-3) er i veldig fin form. Kusken forsøkte å smette inn i en liten luke sist, men det taklet ikke hesten. Etter galoppen avsluttet han helt strålende. Jeg mener han skal markeres tidlig.

Gardens Melody (V75-5) har også flott form og har hevdet seg i slike omgivelser tidligere. Det er en myte hun har fått lagt til seg, at hun er avhengig av lang drahjelp. Hun er blitt mye tøffere og tåler å gjøre mye selv. Det viste hun på Biri, da hun dro opp angrepet i tredje spor selv og kjempet helt til mål.

Yankee Rapida (V75-6)  er også i veldig fin form. Han har ikke hatt flyt i de to siste løpene. Men han imponerte i sin siste start, da han hentet mange lengder på en såpass bra hest som Sune Palema. Sistnevnte avsluttet 1.10 de siste 500 meterne. Yankee Rapida var 30 meter bak da klokka startet, og var mye nærmere i mål. Yankee Rapida kan vinne.