Har fjernet småfeilene

Flere irriterende småfeil og en helt bevisst satsing på seinere formutvikling er årsaken til at langrennsgutta ikke har dominert i v-cupen til nå.

COGNE (Dagbladet): Det mener i alle fall mannen som har ansvaret: trener Carl Henning Gran.

Resultatlistene har ikke vært som normalt for langrennsgutta i sesongstarten.

- Det har definitivt vært dårligere enn forventet. At det skulle bli like bra som siste to-tre sesonger hadde vi ikke trodd heller, men vi hadde håpt å ligge nærmere enn vi gjør nå, sier Gran til Dagbladet.

Han står lagelig til for hogg, men er offensiv av natur. Slik oppsummerer han sesongen før dagens fellesstart i klassisk stil:

- Vi har hatt noen møter og konkludert med at vi de to første helgene i Kiruna og Kusamo gjorde en del feil skivalg. Vi ble tatt litt på senga i forhold til kaldt føre generelt. Vi hadde ikke ligget oppe i kulda og trent, og var ikke akklimatisert.

Sist helg i Davos var det også helbom i lørdagsrennet.

- Da skulle vi kjørt hardt på fredag istedenfor torsdag. Dessuten hadde vi ikke ligget lenge nok i høyden før rennet.

Gamle rever

Gran er glad han har rutinerte løpere.

- Hadde jeg hatt en gjeng som var mellom 20 og 23 år, hadde alle disse småtingene vært et problem som hadde vært vanskelig å snu. Det har ikke vært krisestemning og vi har ikke panikk ennå. Årsaken til dette er at vi har rutinerte utøvere som vet hva de står for. De vet hva de er gode for, og siden Davos tror jeg vi har vært i ferd med å finne formen.

Gran benekter kategorisk at de norske gutta har trent feil.

- Jeg vet hva som er gjort siden vi startet opp i vår, og løperne har i hvert fall ikke trent for lite. De har heller ikke trent for dårlig. Det kan hende de har trent litt mye og litt hardt, men da vil det løsne, og jeg er ganske sikker på at det vil skje kollektivt.

- Vi har jo bevisst trent litt lenger inn i sesongen for å prøve å forskyve litt på formen, og det begynner å løsne. Vi har jo vunnet de to siste renna (stafetten i Davoos og sprinten i Clusone).

Tenker mest VM

Gran har også latt være å stresse løperne på resultater.

- Gutta som vi forventer skal være med og kjempe om medaljer i Val di Fiemme har fått lov til å være med og legge et løp i forhold til å planlegge konkurransene sine. De har ikke hatt samme presset på seg til å prestere i v-cupen. Det er VM som teller.

DÅRLIG START: Thomas Alsgaard og Espen Bjervig har slitt i sesongåpningen. Men verken løpere eller støtteapparat har hatt panikk, og det har ikke vært krisestemning i laget. Dette bildet er tatt under stafetten i Davos forrige helg, da Norges andrelag vant.