-  Har for dårlig rykte

Molde-helten Bernt Hulsker mener hans dårlige rykte gjorde at dommeren feilaktig annulerte målet som kunne gitt Molde seieren over LSK.

ÅRÅSEN (Dagbladet): På stillingen 1- 1, i det 86. minutt, gikk Hulsker i hodeduell med Magnus Powell. Molde-spissen vant duellen, og satte ballen i krysset. Men dommer Tom Henning Øvrebø annulerte scoringen på grunn av armbruk. TV-bildene viser at det i beste fall var en tvilsom avgjørelse, og Øvrebø var ydmyk etter kampen.

-  Det er mulig jeg har gjort feil. Jeg hører tv-bildene ikke viser at Hulsker bruker armene i duellen, men der og da vurderer jeg det slik, sier Øvrebø til Dagbladet.

Bernt Hulsker og resten av Molde-laget var i harnisk etter kampen. Da Dagbladet kom i garderoben etter kampen, kom materialforvalteren til Molde løpende bort og ba oss sitere ham på at dommerne i Norge har vedtatt at de alltid skal blåse mot Hulsker. Og hovedpersonen sjøl føler seg forfulgt av dommerne i Tippeligaen.

-  Helt klart. Jeg har fått uvanlig mange avblåsninger mot meg i de siste kampene, sier han til Dagbladet.

Lav stjerne

Han føler det er ekstra bittert at en dommeravgjørelse er med på å ta tre viktige poeng fra Molde som står med begge beina i nedrykksstriden.

-  Jeg trodde at dette skulle jevne seg ut i løpet av sesongen, men jeg har ingen høy stjerne blant dommerne i Norge. Men det er mulig at det er fortjent ut fra det jeg har gjort tidligere, smiler han selvironisk.

Men Øvrebø avviser at det var grunnen til at han blåste.

-  Om en spiller har et dårlig rykte, så er det uansett ikke tid til å tenke på det under kampen. Da er det ti gule mot ti blå, og du rekker ikke å tenke på om det er Hulsker eller noen andre som er involvert i en duell. Jeg tror ikke noen norske dommere har noe mot Bernt Hulsker, sier han.

Trygg Rudi

Men om Hulsker har et frynsete rykte, så gjorde han i alle fall mye for å rette opp det i den halvtimen han fikk som innbytter i går. Han satte fart i det store bakrommet LSK blottet etter å ha tatt ledelsen, og berget rett og slett stumpene til et tafatt MFK-lag.

-  Jeg er fornøyd med kampen. Jeg misliker å sitte på benken, og det tente meg ekstra da jeg kom inn i dag. Jeg ga jernet, sier en fornøyd Hulsker.

Med to nyinnkjøpte slovenere på banen fra start, Mitja Brulc og Matej Mavric, tror Petter Rudi at Molde er godt nok rustet til å overleve i Tippeligaen.

-  Ja, nå har vi den kvaliteten vi trenger i stallen. Vi har hatt store utskiftninger i stallen i hele år, men nå føler jeg meg trygg på at vi er sterke nok. Nå har alle i stallen spilt fra start i Tippeligaen, og vi har den erfaringen som trengs, sier Rudi.

Refser publikum

For LSK var dette en middels dag på jobben.

-  Det manglet litt trykk på tribunen, og vi fikk ikke trykket opp på banen heller. Men dette var bare en litt dårlig dag på jobben. Vi skal være med å kjempe om medaljene og Royal League utover, lover LSK-kaptein Magnus Powell.

LSK-trener Arne Erlandsen var også mellomfornøyd. Også mot sitt eget hjemmepublikum.

-  Et hjemmepublikum skal støtte sine egne spillere. Det synes jeg ikke de gjorde i dag, sier han lakonisk.

DUELLEN: Her mener dommeren at Magnus Powell blir holdt nede av Bernt Hulsker. Hulsker føler det er et problem for ham at dommerne oppfatter ham som bøllete. - Jeg har fått mange avblåsninger mot meg i det siste, sier han til Dagbladet.